פרקליטות המדינה החליטה שלא לפתוח בחקירת ההתבטאות שיוחסה לעו"ד אלדד יניב לפיה במאבק על הדמוקרטיה מותר לתת מכות.
נזכיר כי כחודש ימים לפני הבחירות פנתה תנועת "סטודנטים למען ישראל" ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, בדרישה לפתוח בחקירה פלילית נגד המועמד לכנסת מטעם מפלגת "המחנה הציוני" אלדד יניב בעקבות פרסום כתבה באתר מערכת "הארץ" בה תואר מפגש בין יניב למצביע פוטנציאלי, אזרח בשם "אריק": "...וכך הגיע בחור בשם אריק, ששאל למה אין לעבודה רצח בעיניים. "איפה נוער הגבעות שלנו? איפה הסזון? מישהו צריך לצאת באלונקות, צריך לראות דם" אמר אריק. בתגובה לדבריו השיב אלדד יניב "מותר לתת מכות במאבק על הדמוקרטיה".
עיתונאי הארץ מציין בכתבה "שאלתי אם אני שומע נכון, שמותר לתת מכות, אלדד יניב חזר על דבריו ואמר 'מותר לתת מכות, חמשה סימני קריאה וכדאי להיעצר'". עפ"י הכתבה "אריק היה ממש מאושר מהתשובה של יניב ואמר "בא חוצפן אפס ואומר אתם לא ציונים, הייתי שם תמונה של בן גוריון ורבין ושואל מי לא ציוני? הם רצחו את רבין, צריך שיבוא בולדוזר בתשע בבוקר על יצהר. צריך לעשות להם אינתיפאדה...".
כאמור, בעקבות פרסום הדברים פנה אליהו ניסים, יו"ר תנועת "סטודנטים למען ישראל" ליועמ"ש בדרישה לפתוח בחקירה. היום קיבלה התנועה מענה על ידי ראשת תחום פלילי בפרקליטות המדינה, עו"ד רחל מטר. בתשובתה ציינה מטר כי "אף על פי שההתבטאויות המיוחסות למר יניב הינן פוגעניות וחורגות מגבולות הטעם הטוב, אין בנסיבות העניין כדי להצדיק פתיחה בחקירה פלילית".
את קביעתה זו מנמקת עו"ד מטר בכך שחופש הביטוי הינה זכות יסוד תוך דגש על כך הדברים נאמרו בתקופת בחירות ע"י מועמד לכנסת. עוד מסבירה מטר כי "מר יניב לא קרא לנקיטה באלימות, אלא לכל היותר הביע דעתו כי הדבר מותר... אף אם ניתן לכאורה לראות בדבריו של מר יניב משום הסתה לאלימות, הרי שהדברים הושמעו רק כלפי אותו "אריק".
את הדברים שאמר "אריק" ליניב הקוראים לאינתיפאדה על הישוב יצהר הסבירה נציגת פרקליטות המדינה כי "יש לפרשם באופן פוליטי, דהיינו כקריאה לפינוי המקום, ולא כקריאה לבצע מעשה אקטיבי כלשהו".
בתנועת "סטודנטים למען ישראל" תוקפים בחריפות את המענה שקיבלו מפרקליטות המדינה: "שוב מתברר כי כשמדובר בהסתה כלפי תומכי המחנה הלאומי או כלפי מתיישבים ביהודה ושומרון חלים חוקים אחרים ופרשנות מיוחדת. אנחנו עדים למתקפות בעלי תוכן מסית ואלים נגד הציבור הזה אך לצערנו הפרקליטות בוחרת באופן שיטתי שלא לבדוק ולחקור אותן.
"חשוב להבין, אם שופט היה מחליט שאין בדברים כדי הסתה היינו מקבלים את פסיקתו, אך ההחלטה שלא לפתוח כלל בחקירה מצביעה על דפוס פעולה תמוה ומוזר. האם הבעת תמיכה באלימות 'גם במחיר מעצר' הינה אמירה שיש להקל בה ראש? היינו מצפים מהפרקליטות לנהוג באחריות דווקא בשל העובדה כי מדובר במועמד לכהן כמחוקק בכנסת ישראל".