אור אסרף
אור אסרףצילום: באדיבות המשפחה

בבית העלמין בלהבים ליוו אחר הצהריים (רביעי) אלפים למנוחות אור אסרף שנהרג ברעש האדמה שפקד את נפאל.

אביו, פטריק, ששב היום לארץ, ספד לבנו: "המפולת שתפסה אותך הייתה לאורך 300 מטר. חסרו לך רק 100 מטר כדי לצאת בשלום. אולם נחשול הסלעים שטף כלפי מטה וסחף אותך. המוות אחז בך כשאתה צועד שמח וטוב לב".

 אור, בן אהוב, אתה המודל לחיקוי, הטוב שבטובים, עם חיוך של מלאכים, צניעות וענווה. זכות גדולה הייתה לנו להיות הוריך, מקווה שהייתי אבא טוב".

אחותו אלה ספדה לו אף היא: "בשבילנו, הוא עדיין מטיל. האסימון לא ייפול היום או מחר, וגם לא בעוד שבוע. זה תהליך, וייקח לנו הרבה זמן להבין שאור איננו. זה היה המקום שהוא הכי אהב בעולם, הוא היה מאושר. כל מי שראה אותו אמר שהעיניים שלו בהקו. הוא קיבל מתנה - הוא קיבל עשרה חודשים, מאז 'צוק איתן', ששם הוא כמעט מת. עשרה חודשים של יופי ושל טבע וחברים הכי טובים שהיה איתו כל הדרך ולא עזבו אותו לרגע".

אור, לוחם יחידת אגוז, נפצע במהלך הקיץ האחרון במבצע צוק איתן, החלים ושב ליחידה. לפני כארבעה חודשים טס לטיול בחו"ל, ממנו היה אמור לחזור בקיץ.

הרמטכ"ל, רב אלוף גדי איזנקוט, השתתף בצער המשפחה: "אור היה מלח הארץ, לוחם בשלדג ובאגוז נלחם ב'צוק איתן', חילץ פצועים ונפצע בקרב. איבדנו היום את אחד מטובי בנינו. יהיה זכרו ברוך".

ברעידת האדמה בנפאל נהרגו למעלה מ-7,000 בני אדם ויותר מ-14,000 נפצעו בדרגות שונות.