תואר ד"ר
תואר ד"רצילום: פלאש 90

בשנת 1938 סירבו הנאצים לאפשר לאינגבורג סילים-רפופורט לגשת למבחני הסיום לתואר דוקטורט בלימודי רפואת ילדים אותם סיימה.

לפני מספר ימים היא עברה את המבחן, 77 שנים מאוחר יותר. את תואר הדוקטור תקבל סילים-רפופורט בגיל 102 בתחילת חודש יוני.

מוטב מאוחר מאשר אף פעם. אינגבורג סילים-רפופורט, יהודיה-גרמניה בת 102 , תקבל בחודש יוני הקרוב את תואר הדוקטור שלה, 77 שנים לאחר שהנאצים לא איפשרו לה לגשת למבחן הסיום של לימודיה. בכך תהפוך סילים-רפופורט לאישה המבוגרת בהיסטוריה שתקבל תואר דוקטור.

סילים-רפופורט נולדה בברלין למשפחה יהודיה. מיד אחר סיום לימודיה ברפואת ילדים באוניברסיטת המבורג, שם התגוררה, ביקשה סילים-רפופורט לגשת בשנת 1938 למבחן הסיום. אלא ששלטונות האוניברסיטה, שהיה תחת פיקוח הרשויות הנאציות, מנעו זאת ממנה במסגרת הסנקציות שכבר החל השלטון הנאצי להטיל על היהודים בגרמניה, והיא מעולם לא הצליחה להשלים את התואר שלה.

לפני מספר שבועות הופתעה סילים-רפופורט היהודיה לקבל שיחה מהאוניברסיטה בהמבורג, בה הוצע לה לגשת למבחן בעל פה ולהשלים את תואר הדוקטורט, 77 שנים לאחר שמנעו זאת הנאצים ממנה. לפני מספר ימים היא אכן ניגשה למבחן ועברה אותו בהצלחה.

"האוניברסיטה החליטה לעשות סוף לעוולות מהעבר ולאפשר לי להשלים את תואר הדוקטורט. אני מאוד נרגשת ומודה לראשי האוניברסיטה על כך. הבוחנים היו מאוד נחמדים וגילו סובלנות כלפיי. מעולם לא הייתי כזו מאושרת" היא סיפרה לתקשורת הגרמנית.

היא הוסיפה עוד כי למדה על ההתפתחויות ברפואת ילדים בעשרות השנים האחרונות מאז סיום לימודיה בעזרת חברים שעדכנו אותה לאחר שחקרו את הנושא באינטרנט. התואר יוענק לה בטקס מרגש שיתקיים באוניברסיטה בהמבורג בתאריך 2 ביוני.

על ההחלטה להזמין את סילים-רפופורט הקשישה להשלים את לימודיה בגיל 102, סיפרה גם ד"ר אווה גרומוס-קוך מאוניברסיטת ברלין. "אנו לא יכולים לפצות על חוסר הצדק שכבר נגרם, אבל בעזרת סיום הלימודים המאוחר הזה אנו נתרום את תרומתנו להתגברות על הצדדים האפלים של האוניברסיטאות בגרמניה בהיסטוריה הנאצית" אמרה גרומוס-קוך לכלי התקשורת בגרמניה.