עזה
עזהצילום: פלאש 90

ראש הוועדה הקטארית מוחמד אל-חמדי גילה בסוף השבוע כי ישראל מאפשרת את שיקום רצועת עזה לאחר ההרס שנגרם ב"צוק איתן", ולא מונעת הזרמת סיוע קטארי לאזור.

"ישראל אישרה את כל הפרוייקטים במימון קטארי ברצועת עזה", אמר ראש הוועדה הקטארית בראיון לסוכנות הידיעות "מען" והוסיף כי "התהליך של בנייתה מחדש של עזה מתקדם יפה מאד, בזמן שחומרי הבנייה מועברים לעזה בכל יום מבלי להיתקל במכשולים".

לדבריו, חוזים לבניית פרויקטים חדשים אף נחתמו ומכרזים לפרויקטים נוספים יגובשו בקרוב – כולם במימון קטאר שאינה חדלה מלסייע לשיקום עזה בעקבות מבצע צוק איתן.

על פי דיווחי סוכנות הידיעות "מען", הפרויקטים הבאים יכללו עבודות לשיקום דרך צלאח א-דין, לצד בניית העיר שייח' חמד בן ח'ליפה ובין היתר שיפוץ חלקים של דרך הים בעזה.

במהלך השנה החולפת היתה קטאר המדינה שהבטיחה את הסכום הגדול ביותר לשיקום הרצועה – מיליארד דולר, אולם על פי סוכנות הידיעות ההומניטרית IRIN, עד כה העבירה קטאר רק 10 אחוזים מהמימון.