
לא מייצגות את ישראל. גם בעונה הבאה רק שתי קבוצות מליגת העל הישראלית שבכדורסל ייצגו את ישראל בזירה האירופית. גם הפעם יהיו אלה מכבי תל אביב והפועל ירושלים.
הסיבה לייצוגה של ישראל בזירה האירופית רק על ידי שתי הקבוצות הללו, היא מאחר שכל יתר קבוצות ליגת העל שבכדורסל הודיעו למנהלת הליגה כי הן אינן מעוניינות לשחק בעונה הבאה באירופה.
אמש הודיעו הפועל תל אביב והפועל חולון כי הן אינן מעוניינות לשחק באירופה בעונה הבאה, והיום הודיעה גם מכבי ראשון לציון כי היא אינה מעוניינת לעשות זאת. קבוצות אלה מצטרפות למכבי חיפה שכבר בעבר הבריזה מקיום משחקים באירופה ותעשה זאת גם הפעם, זאת בשל רצונה לערוך מסע משחקים בליגת ה-NBA, במקום לשחק במפעל היורוקאפ.
כמו חיפה, נראה שגם אילת לא תייצג את ישראל באירופה בעונה הבאה, וכך נשארו רק שתי קבוצות - מכבי תל אביב והפועל ירושלים.
במנהלת ליגת ווינר סל קיבלו את הודעת ראשון לציון ויתר הקבוצות בכעס, שכן שם עשו לא מעט בכדי שקבוצות ירצו לייצג את ישראל בליגות האירופיות, ממענק כספי גדול ועד איום בעונשים חסרי תקדים על קבוצה שלא תעשה זאת.
אחרי אירוע מכבי חיפה שהחליטה ברגע האחרון שלא לייצג את ישראל באירופה בעונה הקודמת, במנהלת הליגה החליטו להעניק סיוע של 150,000 שקלים לקבוצה שתייצג את ישראל במסגרת היורוקאפ או מוקדמות היורוליג, זאת בכדי "לעודד את קבוצות הליגה לקחת חלק במפעל חשוב, מאחר שקבוצה ישראלית שתוותר על השתתפותה באחד מהמפעלים הללו תפגע בתדמית הליגה וכן הכרטיס אשר יוחזר לליגות האירופיות, לא יינתן שוב ככל הנראה לקבוצה ישראלית אחרת", כדברי המנהלת.
במנהלת למדו לקח נוסף ממקרה מכבי חיפה, והחליטו להציב דד ליין לרישום למפעלים האירופיים - ה-15 במאי. במנהלת הליגה אמרו כי קבוצה שתגיש לאחר ה-15 במאי את טפסי הרישום, לא תייצג את ישראל במפעלים האירופיים. כעת נראה, כי גם אחרי התאריך אף קבוצה לא תייצג את ישראל, מלבד שתי הבכירות.
הסיבות לאי ייצוג ישראל על ידי הקבוצות נראה מובן כששיקולים כלכליים ומקצועיים מעורבים בהחלטה זו. חוסר התרכזות בליגה הישראלית, בניית קבוצה שעתידה להיכשל באירופה ולהיקלע למצוקה כלכלית וכן כמות אוהדים קטנה, אך כל אלה לא שווים אל מול קידומו של השחקן הישראלי שיכולה לקרות אם ישחק ברמות הגבוהות של אירופה.
מעניין יהיה לראות כיצד תנהג מנהלת הליגה בנושא. האם יחייבו את הקבוצות שהעפילו לחצי הגמר?