
השרה לשוויון ולקידום אזרחים ותיקים צעירים ובני מיעוטים, גילה גמליאל, שיגרה היום (רביעי) מכתב לשר החינוך, נפתלי בנט, בבקשה להוסיף סייעות לגנים בשנת הלימודים הבאה.
"בשנים האחרונות עולה שוב ושוב על סדר היום הציבורי מצוקת הצפיפות בגני הילדים בישראל. בשל צפיפות זו, נאלץ צוות חינוך של גננת וסייעת בגני הילדים להתמודד עם כ-27 ילדים בממוצע בכיתת גן", כתבה גמליאל בפתח מכתבה.
היא ציינה כי כמות כזו של תלמידים פוגעת "בראש ובראשונה באיכות החינוך אשר מקבלים ילדינו ובשמירה על ביטחונם, אך במקביל היא פוגעת גם בצוות החינוך, הנשחק מידי יום בעבודה ואינו מצליח לבצע את עבודתו נאמנה".
היא הזכירה כי התקן המומלץ של ה-OECD הוא יחס של מבוגר אחד ל-8 ילדים בגילאי 3, ו-10 בגילאי 4, "הצעד המתבקש לפתרון הבעיה הוא כמובן לצמצם את מספר הילדים בגנים, אך בשל אילוצים טכניים שמקורם בעיקר במצוקת מבנים המתאימים לתפקד כגני ילדים, לא ניתן יהיה ליישמו בשנת הלימודים הקרובה".
"במהלך החודשים האחרונים נפגשתי מספר פעמים עם נציגי ועד ההורים הצעירים ועם אנשי חינוך, אשר טענו שאי-יישום צעד זה בתקופה הקרובה יוביל לקריסת מערכת החינוך של הגיל הרך בישראל, ולפיכך, יש למצוא פתרון הולם אחר לבעיה. המסקנה המרכזית מכל הפגישות הללו הייתה אחת: יש להוסיף איש/אשת צוות שלישי בטווח המיידי לגנים, ולבנות תכנית רב-שנתית להכשרת מבנים לטווח הרחוק".
לסיום הדגישה השרה גמליאל "לא אתן יד להפקרת עתידם של ילדינו וילדותינו. כאמא לילדה בגילאים אלו אני מבינה את גודל הבעיה ואת הצורך לטפל בנושא זה. בשנת הלימודים הקרובה חייבת להיות סייעת נוספת בגני הילדים בישראל".
