לאחר חודשים של עבודה מאומצת, פרויקט העלייה הקהילתית מצרפת לשומרון יוצא לדרך, ועשר משפחות יהודיות צפויות לעלות בעוד חודשיים ליישוב פדואל שבשומרון.
בסיום סמינר הכנה בנושא, המשפחות אף הגרילו את הקראווילות במתחם חדש בלב הישוב,שמוקם בימים אלו לטובת קליטת המשפחות, וכך התקדמו עוד צד קדימה לכיוון החיים בישראל.
המעבר מפריז לשומרון אינו מובן מאליו ונובע מעבודה אינטנסיבית של מגוון גורמים אשר הובילו לסוג עלייה מיוחד במינו. מדובר בפרויקט אשר מרכך את הקשיים הצפויים לעולים החדשים באמצעות תמיכה של הקהילה המקומית וליווי אישי של אנשי מקצוע דוברי צרפתית. גם התושבים בישוב פדואל נרתמו לפרוייקט בהתלהבות, ולמעלה מ-100 תושבים שותפים בוועדות השונות המרכזות את הפרויקט, בניצוח של תושב הישוב גבי רביבו, והיוזמה סוחפת את היישוב כולו.
העולים עצמם ביקרו במקום לפני מספר חודשים ואף פגשו משפחות צרפתיות שעלו ליישוב יקיר במסגרת הפיילוט הראשון של הפרויקט שהתקיים פחות משנה.
יוסי דגן, מ"מ ראש המועצה האזורית שומרון, מסביר, "מדובר במשימה לאומית. קליטת העלייה מצרפת היא מהלך היסטורי ובדומה למהלכים נוספים, תשובי השומרון נרתמים מכל הלב ובאהבה. אנחנו גאים להוביל פרויקט לקליטת עולים מצרפת בשומרון ומתכוונים לפתח את המגמה גם בקרב יישובים נוספים בשנים הקרובות. ההתגייסות הכוללת שאנו רואים בפדואל מחממת את הלב, מבטאת את המשפט "כל ישראל ערבים זה לזה ומחזקת אותנו באמונה כי מעבר לתרומה לעולים החדשים, המהלך גם תורם לתושבי היישובים עצמם ומחזק את תחושת השליחות והנתינה שלהם".
בסמינר הכנה שנערך לפני מספר ימים בסמוך לפריז, השתתפו דגן עצמו, מנהל בית הספר שיל"ת בפדואל הרב אליקים נויברגר, רכז הפרויקט מטעם היישוב גבי רביבו ואקסל פוס, אשר תלווה את העולים במהלך השנה הראשונה שלהם בארץ.
במהלך הסמינר נפגשו נציגי השומרון עם המשפחות ונתנו מענה לסוגיות הנוגעות להגעתן ליישוב כגון רישום לגנים ובתי ספר, אולפנים, דיור ועוד. מנהל בית הספר נפגש עם ילדי המשפחות על מנת להכיר אותם ולרכך את המעבר לבית הספר החדש. ההורים קיבלו מנציגי השומרון סקירה על אופי היישוב וקיימו פגישות אישיות עם אנשי מקצוע ומתנדבים אשר ילוו אותם בדרכם לארץ. ההתרגשות של העולים היתה מורגשת והמשפחות אף הכינו "הפתעה" לנציגי השומרון : הם 'הורידו' את לוגו הישוב דרך האינטרנט והדפיסו עשרות חולצות עם הכיתוב "אוהבים את פדואל", אותן לבשו במהלך הארוע.
במהלך סמינר ההכנה, נערך טקס חלוקת מתחם הקראווילות שהוקם לטובת העולים בפדואל. בדומה לפרויקטי בנייה בארץ, חלוקת הקראווילות התבצעה באמצעות הגרלה במהלכה נקבע מקום מגוריה של כל משפחה ומשפחה בשנה הקרובה. המהלך בעצם חתם תהליך של חודשים של הכנה ועכשיו נשאר לעולים רק לארוז ולעלות למטוס.
סנדרין רות בוז'נה, מהעיר ליון מסבירה כי המעבר מבית בצרפת לקראוון בשומרון לא מרתיע, "אנחנו משפחת בוז'נה קיבלנו את הקראווילה מספר 10 ואנחנו מאד מאושרים כי זה סופי ואנחנו מחכים בקוצר רוח להגיע לפדואל. אנחנו נתרגל לקראווילה, נסדר אותה ונהפוך אותה ליהלום קטן שיהפוך לקן שלנו במהלך השנה הראשונה בארץ".
עוד הדגישה סנדרין, "תודה לישראל על כך שמקבלים אותנו, תודה על החיבוק החם, תודה על האהבת ישראל שלכם. כשרואים מרחוק את כל מה שהישראלים עושים בשבילנו, יודעים עד כמה עם ישראל הוא עם גדול. אנחנו היינו רוצים לתת לכם בחזרה, לתרום ולגרום לכך שפדואל יתפתח ויגדל ולפעול בשביל השומרון בכל כוחנו".
