
אתה מרוצה מתפקיד יו"ר ועדת חוקה?
"אני מאוד מרוצה, ועדת חוקה היא אחת הוועדות המשמעותיות ביותר בכנסת. זו ועדה שצריכה לדון בכל חוקי היסוד, המשילות והלאום. הוועדה עוסקת בכל ההתנהלות הקשורה לבית המשפט העליון, פרקליטות המדינה ובתי הדין. יש לה חלק משמעותי בעיצוב המדינה כמדינה יהודית ודמוקרטית".
מה המשימה הראשונה שתעמוד על סדר יומך בוועדה?
"המשימה המרכזית שלי היא לחזק את הבסיס היהודי של המדינה, וכמו כן את הבסיס הדמוקרטי, ולוודא שלא רק שאין סתירה ביניהם אלא הם משלימים ומחזקים זה את זה".
אילו חוקים תהיה מעוניין לקדם במסגרת הוועדה?
"החוק הראשון שלי יהיה להגביר את הענישה על מיידי האבנים, והחוק השני יהיה לתת העדפה במכרזים לתוצרת של יישובים מעוטף עזה".
האם יש יתרון בכך ששרת המשפטים היא ממפלגתך?
"מאחר שאנחנו יודעים לעבוד היטב ביחד יש בזה ברכה. אני מקווה שזה יסייע ליכולת שלנו להביא לשינויים שקיווינו להם הרבה זמן".
ישנן משימות משותפות שאתם מתכוונים לקדם יחד?
"אנחנו מקיימים דיונים משמעותיים וחשובים, וברור שנשתף פעולה למען עם ישראל".
להערכתך ניתן לבצע בקדנציה הנוכחית שינוי משמעותי במערכת המשפט?
"המשימה היא לא קלה, בגלל הקואליציה המצומצמת שיש בה רק 61 חברי כנסת ובתוכה אין אחדות דעים בנושאים הללו. אני מקווה שבעקשנות ובשכל ישר נוכל לקדם נושאים חשובים".
מה תסמן כהצלחה בסיום הקדנציה?
"כאשר נראה שהמשימות שהצבנו לעצמנו יסתיימו בהצלחה. אחד המדדים להצלחה זו יהיה רוגז או כעס של גופי תקשורת מסוימים...".