משה בר סימן טוב
משה בר סימן טובצילום: פלאש 90

הממשלה אישרה הבוקר (ראשון) את מינויו של משה בר סימן טוב, לשעבר סגן הממונה על התקציבים באוצר וכיום הציר הכלכלי של ישראל בוושינגטון, למנהל הכללי של משרד הבריאות.

ועדת המינויים של שירות המדינה אישרה בשבוע שעבר את מועמדותו של בר סימן טוב, שיהיה המנכ"ל הראשון של משרד הבריאות שאינו רופא.

נזכיר כי ההסתדרות הרפואית התנגדה למינוי, בטענה כי ישנה בעיה במינוי אדם שאינו רופא. סגן שר הבריאות ליצמן התעקש על מועמדותו של בר סימן טוב ואף ציין כי בר סימן טוב מכיר היטב את משרד הבריאות לאחר שנים בהן כיהן כאחראי על מערכת הבריאות בתפקידו באגף תקציבים.

מנכ''ל משרד הבריאות לשעבר, פרופ' רוני גמזו, אמר כי "מנכ"ל משרד הבריאות צריך להיות בראש ובראשונה מנהל מקצועי מסור למערכת הבריאות, נחוש ערכי וחרוץ. בר סימן טוב הוא כל זה, והחוסר הרפואי יכול להיות מתוקן ע״י משנה שהוא רופא".

גמזו הוסיף כי "גם למנהל שהוא רופא יכולים להיות חסרים אחרים, למשל בנושא כספים, שהוא ממלאם ע״י עזרה של עוזרים אחרים".