
שחקן התיאטרון, נורמן עיסא, אשר סירב להציג בבקעת הירדן ואשר בעקבות סירובו בוטלה הצגה מתוכננת של תיאטרון חיפה, דוחה בצהריים (שלישי) את ההאשמות נגדו.
עיסא מסר לערוץ 7, כי "ב-24 שעות האחרונות מתנהל סביבי מחול שדים לא הוגן סביב סירובי להופיע בהצגת תאטרון חיפה בבקעת הירדן".
לדבריו, "אני ערבי ישראלי, נשוי לאישה יהודייה ומגדל משפחה לתפארת. אשתי ואני מקדישים את כל חיינו להגשמת הקיום המשותף בין יהודים לערבים- כך אנחנו מגדלים את ילדינו ולשם כך הקמנו גם תאטרון ביפו שבו השקענו את כל חיינו. תאטרון השואף להבנה, להכלה, לקבלת האחר ולמימוש הדו קיום הלכה למעשה".
"אינכם יכולים לצפות שאני כערבי ישראלי אלך נגד מצפוני ואסכים להופיע במקומות שנויים במחלוקת", קובע עיסא, "הנושא הזה אינו חדש והבעיה נפתרה כבר לפני שנים בכל תאטראות ישראל כשהוחלט שכל ההצגות יוצגו בכל מקום ואם שחקן, יהודי או ערבי, לא מוכן להופיע מבחינה מצפונית הוא יוחלף בשחקן אחר".
עיסא מציין, כי "אישית, הודעתי לתאטרון חיפה לפני למעלה מארבעה חודשים שיש להחליף אותי בהצגה המדוברת. לצערי התאטרון , מסיבותיו הוא, לא עשה זאת".
עיסא מוסיף ותוקף את שרת התרבות רגב, אשר לדבריו מבקשת לפגוע בתיאטרון אותו הקים, "לצערי הגדול יותר אני עומד עכשיו מול איום מצד שרת התרבות והספורט, הגברת מירי רגב, על דיון מחודש בתקציב התאטרון שאשתי ואני הקמנו במו ידינו. הלחץ המופעל עליי גובל בסחיטה. הוא לא הוגן. התאטרון הזה חשוב לאשתי ולי יותר מכל. אנא מכם, אל תאלצו אותי לנהוג בניגוד למצפוני רק כדי להסיר את האיום הזה".
"אני עדיין מאמין במדינה הזו ובחוקיה ובאפשרות שהיא נותנת לכל אדם להביע את דעתו ולנהוג לפי מצפונו", חותם עיסא את תגובתו.
הבוקר דווח, כי הצגה של תיאטרון חיפה בכיכובו של השחקן נורמן עיסא שהייתה אמורה להתקיים במועצה האזורית בקעת הירדן, בוטלה משום שהשחקן אינו מוכן להופיע לפני תושבי הבקעה. תיאטרון חיפה הודיע לראש המועצה, דוד אלחייני, כי בחר שלא לכפות על עיסא להשתתף בהצגה, ולכן ההצגה שתוכננה לא תתקיים.
