הרב בני לאו
הרב בני לאומכון לב

הרב ד"ר בני לאו התנצל בצהריים (שני) על ההשוואה בדברים שכתב הבוקר בין איש התאטרון עודד קוטלר לבין הרב עובדיה יוסף זצ"ל.

"הרבה תגובות על ההשוואה בין הרב עובדיה ז"ל לבין 'נאום הבהמות', המחייבות אותי להתנצל ולהבהיר", כתב הרב לאו בחשבון הפייסבוק שלו.

"מי שמכיר אותי יודע את הקירבה הגדולה שהייתה לי לרב עובדיה ולביתו. הספר שכתבתי על הרב 'ממרן עד מרן' נחשב למסמך שמעמיד את הרב עובדיה בקיר המזרח של גדולי ישראל בכל הדורות. עם זאת, מעולם לא ניסיתי להגן על ההתבטאויות של הרב. הן היו קשורות תמיד (!) לכעס שגאה בו על ניסיונות של אנשים לחבל בלומדי תורה ובעולם התורה. אבל (וכאן ההבדל הגדול מעודד קוטלר): מעולם הדברים הללו לא נאמרו מן הכתב", כתב הרב לאו.

הרב לאו הוסיף, "חזרתי להתבונן בנאום של קוטלר וכאבתי לראות שהוא קרא את הדברים מן הכתב. מה שאומר שהגידוף והעלבון באו לא מאיזו התפרצות של רגש גואה אלא תוכננו בקפידה. לכן אין מקום להשוואה שעשיתי ואני מתנצל על כך. ועוד הערה למגיבים שעולבים במילים קשות את קוטלר. מסורת בידינו (מפי בעל ה'תניא') שלא אומרים 'להבדיל' בין יהודי ליהודי. אנשים אחים אנחנו".