
שר המדע, הטכנולוגיה והחלל, דני דנון, קיים היום (שלישי) סיור במפעל אלקטרוניקה הנמצא במועצה האזורית שומרון, זאת על רקע הצעת החוק של סיעת מרצ לסימון מוצרים מיהודה ושומרון.
"לא לחרמות, כן לעשייה", אמר דנון, "עלינו לעבוד בשיתוף פעולה כלכלי ולעודד את המפעלים ביהודה ושומרון להתפתח. מוזר כי מפלגה הדוגלת בשוויוניות קוראת לחרם על מאות אלפי בני אדם".
במהלך ביקורו במפעל אמר ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, לשר דנון כי רק באזור תעשייה ברקן מועסקים למעלה מ-3000 פלסטינים, "כשמרצ מצטרפת לשונאי ישראל באירופה - אפילו כגימיק חלול, היא לא רק מזמינה אנטישמיות ושנאה כלפי ישראל, אלא היא בעיקר פוגעת בפרנסתם של אלפי פלסטינים ביו"ש.
כל בר דעת מבין כי אם יוזמות החרמות והסימון יצליחו, הראשונים להיפגע מכך יהיו הפלסטינים אשר יאבדו ברגע את היכולת להתפרנס בכבוד".
מוקדם יותר ביקר השר דנון באוניברסיטת אריאל וסייר במרכז המחקר והפיתוח האזורי שומרון שבתמיכת משרד המדע, יחד עם ראש עיריית אריאל - אלי שבירו ונגיד אוניברסיטת אריאל - יגאל אורגד. במהלך הביקור הוצגה לשר תכנית להקמת מרכז מצוינות לחקר הגפן והיין, תחום בו מתמחה המרכז.
השר דנון אמר בביקורו באוניברסיטה כי השקעת המשרד במרכזי מחקר ופיתוח בכלל ובשומרון בפרט הם "מרכיב מרכזי שבו אוביל את המשרד. נמשיך לעודד מצויינות מחקרית ולהעניק תמיכה למרכז בכל דרך שנוכל".