עשרות אלפי תלמידי נהיגה מחכים במשך חודשים ארוכים למבחני נהיגה מעשיים (טסטים).
שלמה יוספסברג, המשמש כמורה נהיגה ב-36 השנים האחרונות אמר היום (רביעי) לערוץ 7 כי ''במדינת ישראל יש 160 תקנים של בוחנים אך בפועל עובדים רק 130 בוחנים''.
לדבריו על כל ארבעה תלמידי נהיגה שממתינים למבחן מעשי יש מבחן אחד. ''הפכנו לשק חבטות של התלמידים ונפגענו בפרנסה".
"לצערי משרד התחבורה בצורה מכוונת לא רוצה להכניס בוחנים למילואי התקן ונוצר לחץ ופקק של עשרות אלפי תלמידי נהיגה מכל רחבי הארץ שנפגעים מכך שאין בוחנים". אומר יוספסברג.
הוא מזהיר מהפרטה במבחני הנהיגה, "מבחני הנהיגה חייבים להישאר במסגרת ממשלתית ולא לעבור לידיים פרטיות שתביא לצרות. כמו שלא מפריטים את המשטרה או את בית המשפט אסור להפריט את נושא בוחני נהיגה. אני קורא לשר התחבורה להכניס באופן מידיי תוספת של עוד 30 בוחנים".
בנוגע לקטל בדרכים אומר יוספסברג, "הנהגים מעולים ולצערי התאונות נגרמות בגלל חוסר חינוך וחוסר שמירה על החוק. אני רואה יום יום אנשים שעוברים באדום ומצפצפים על חוקי התנועה. אנחנו כמורי נהיגה לא יכולים לחנך ב-28 שיעורים את הנהג. חייבים להחדיר תרבות נהיגה.
''אני מציע למדינת ישראל ולמשרד החינוך להכניס תוכנית לימודים בבתי הספר והתיכונים בנושא תרבות נהיגה. מי שמשתולל על הכביש ישתולל גם בתור לבנק או בכל מקום אחר. הכול עניין של חינוך", הוא מעיד.
ממשרד התחבורה נמסר כי "מדובר בטענות בלתי מוצדקות שכן מורי הנהיגה מקבלים כיום הקצאות של טסטים לפי יחס של 1:3. בנוסף לכך, אגף הרישוי אפשר לבוחני הנהיגה, לעבוד גם בימי שישי, דבר שהוסיף אלפי טסטים בחודש וצמצם באופן משמעותי את זמן ההמתנה למבחנים המעשיים. זאת ועוד, משרד התחבורה צפוי לקלוט בקרוב בוחנים נוספים. צעדים אלה אמורים לתת מענה הולם לטענותיהם של מורי הנהיגה ולצמצם באופן משמעותי את זמן ההמתנה למבחנים".