הרב יונה גודמן טוען שמשפחות רבות נקלעות בתחילת כל חופש הגדול לתופעה בעייתית קבועה: החופש נפתח והילד נח. הוא ישן הרבה, משחק הרבה במחשב ומבלה הרבה עם חבריו עד שעות מאוחרות.
בתחילה, הוריו שמחים על מנוחתו, אך ככל שהימים חולפים הם מתעצבנים מכמות שעות הבטלה והמחשב.
בפינתו השבועית בערוץ 7 אומר הרב גודמן כי בסוף של דבר התופעה מביאה "לכעסים ולמתחים. ההורים גוערים בילד על בטלנותו, והוא כועס בחזרה על שהם מפריעים לו בחופש".
"מוטב לא להמתין עד שתיוצרנה הרגלים לא רצויים ואז לגעור בילד על קיומם. החכם, עיניו בראשו. עדיף לשבת עוד השבוע, לפני החופש הגדול, כדי לדון עם כל ילד על ציפיותיו מהחופש וכדי לפרוס בפניו את ציפיותינו. עלינו לזכור שכל ילד גדַל בשנה מאז הקיץ שעבר, וצריך לנסח איתו מחדש את נורמות ההתנהלות הצפויות ממנו בחופש בגילו הנוכחי".
הרב גודמן מדגיש כי בשביל שהשיחה תהיה פורה, עדיף שההורים ישבו יחד מראש ויחשבו מה ציפייתם בחופש מכל אחד מילדיהם. מתי הקטן צריך ללכת לישון ומתי הגדול צריך לחזור הביתה. כמה שעות מחשב נראה להם סביר וכמה דמי כיס כדאי לתת, "לאחר שההורים גיבשו את עמדת המוצא שלהם, ביכולתם לשבת בנחת עם כל ילד כדי לדון יחד, בשיחה נעימה ופתוחה על החופש ואתגריו. אבטיח קר בוודאי יתרום לאווירת השיחה".
עוד הוא מציין כי לא די לקבוע גבולות של תחומים בהם אנו מבקשים שהילד לא יגזים, "לא מספיק להגדיר את ה'סור מרע'. צריך גם לעסוק ב'עשה טוב'. לחשוב כיצד ניתן לעודדו לקרוא ספרים, לעסוק בהתנדבות, בלימוד תורה וכמובן בתפילה בזמנה ועוד. רק הערכות מראש נותנת סיכוי לעבור את הקיץ בשלום, גם מבחינה רוחנית".
לסיום דבריו הדגיש כי "לא נכון להסתפק בקביעת נורמות וציפיות לפני תחילת הקיץ. במרוצת הקיץ הדברים נשחקים או מתגלים כלא ישימים. צריך לשבת מחדש, פעם בשבוע, לשיחה נעימה עם כוס שוקו או פיצה, ולבחון יחד עם הילד איך הקיץ עובר. ממה הוא מרוצה והיכן הוא מרגיש פספוס. וכן, גם ממה אנו מרוצים אך גם היכן היינו מציעים לחולל שינוי. זאת כדי להחליט יחדיו באלו גבולות וכללים להמשיך לדבוק ואלו לשנות, כדי שהקיץ באמת יהיה הזדמנות לצמיחה ולגילוי כוחות חיים החיוביים".