
קבוצת מכבי תל אביב בכדורסל יצאה העונה מוקדם מהצפוי לפגרת הקיץ, וכבר היא מתחילה להיערך לעונה הבאה.
היום (ראשון) הודיעה הקבוצה כי החתימה את מלך הסלים של היורוליג, הגארד האמריקני טיילור רוצ'סטי על חוזה לשנתיים, עם אופציה לשנה נוספת.
רוצ'סטי אמר בעקבות החתימה לאתר מכבי ת"א: "אני מאוד נרגש וגאה להצטרף למכבי ת"א - גם כדי לשחק כדורסל ברמה הכי גבוהה באירופה, וגם כדי לחוות את מדינת ישראל ולשחק עבור אוהדים מהטובים בעולם".
השחקן, שטרם בואו התייעץ עם שחקני הקבוצה לשעבר, גל מקל וטייריס רייס הוסיף: "אני מתכוון לעבוד קשה כל יום כדי להמשיך להשתפר כשחקן, ולעבוד קשה עוד יותר עבור הקבוצה החדשה שלי. אני מטורף על כדורסל, והאוהדים יכולים להיות בטוחים שאתן כל מה שיש לי כדי שמכבי ת"א תצליח".
רוצ'סטי (בן 30, 1.85 מטר) נחשב לקלע מחונן, אבל כזה שיודע גם לשחק משחק קבוצתי ולייצר מצבים לשחקנים אחרים.
הוא נולד ביוסטון והוא בוגר מכללת וושינגטון-סטייט (2009), בה תרם 13.2 נק', 4.5 אס' ו-3.6 ריב' למשחק בעונתו האחרונה. לאחר הקולג' עבר לאירופה, שם צבר ניסיון של 6 עונות.
בשתי העונות האחרונות שיקח בניז'ני נובגורוד הרוסית, ונחשב לאחד המצטיינים. בעונה שעברה הוביל את הקבוצה לחצי גמר היורוקאפ כשהוא קולע 14.3 נקודות ומוסר 4.8 אסיסטים בממוצע למשחק.
בעונה הנוכחית הוביל את קבוצתו, שהופיעה לראשונה ביורוליג לשלב הטופ 16, וסיים כמלך הסלים של היורוליג עם ממוצע של 18.9 הקודות למשחק באחוזים מדהימים.
החל מחודש פברואר השנה, רוצ'סטי שיתף פעולה עם שחקן נוסף בו מעוניינת מכבי תל אביב, גל מקל הישראלי. מקל כמעט ושב לשחק בקבוצה הצהובה מתל אביב לאחר שנחתך מה-NBA באמצע העונה שעברה, אך לבסוף חתם בניז'ני ויחד עם רוצ'סטי סיפק עונה נהדרת.
בהנהלת מכבי תל אביב מקווים שהשניים ישובו לשתף פעולה במדים הצהובים בעונה הקרובה, חרף הפערים הכספיים בעיקר, במשא ומתן הארוך והמתיש עם גל מקל.
