קמפיין החרד"קים
קמפיין החרד"קיםצילום

קמפיין החרד"קים אמנם הוריד פרופיל אך הקיצונים אינם מרפים: חרדים קיצונים מבית שמש מרחו צואה ותלו שלט 'חרד"קים החוצה' על דלתו של חייל חרדי תושב העיר.

על פי בדיווח ברדיו 'קול ברמה', מדובר בחייל המשתייך לאחת החסידיות הנחשבות לקנאיות, ומשכך, למרות היותו משרת בחיל המודיעין במרכז הארץ, הוא קיבל פטור ממדים. מסתבר שלמרות זאת היה מי שדאג לפרסם את עובדת חיולו לצה"ל בקרב קיצונים בבית שמש, שכאמור, פגעו ברכושו וקראו לו לעזוב את השכונה.

בשעות הצהריים הגיש החייל החרדי תלונה במשטרת בית שמש שפתחה מיד בחקירה.

נזכיר כי לפני כחודשיים הותקף קצין גבעתי חובש כיפה בשכונת מאה שערים בירושלים. לאחר התקיפה הושמעו גינויים על ידי ההנהגה החרדית שקראה לעצור את התוקפים.

יו״ר ׳יהדות התורה׳ ח״כ יעקב ליצמן הגיב אז לתקיפה ואמר: "תקיפת חייל בידי קיצוניים מהווה קו אדום שיש לגנותו בכל פה. שימוש באלימות מכל סוג שהיא הינו מעשה פסול וחילול ה׳״. תוקפי הקצין נתפסו כעבור מספר ימים.