אסדת גז
אסדת גזצילום: פלאש 90

הקבינט המדיני-בטחוני כונס לדיון בנושא מתווה הסדרת שוק הגז הטבעי, זאת לאחר שהושגה הסכמה בנושא בין משרדי הממשלה ובין החברות השותפות בקידוחי הגז.

על פי המתווה המסתמן, תשובה יאלץ למכור את חלקו במאגר "תמר" ויישאר בעל אחזקות במאגר לוויתן. בנוסף, אחזקתה השל חברת נובל אנגרג'י במאגר תמר תדולל ל-25 אחוזים.

המתווה כולל גם את מכירת המאגרים "כריש" ו"תנין" תוך שנה וחודשיים, הגבלת מחיר הגז על פי ממוצע חוזים והתחייבות כי מאגר לוויתן יפותח עד שנת 2019.

שר האוצר, משה כחלון, איננו משתתף בישיבה, לאחר שהודיע מיד לאחר מינויו לתפקיד כי לא יעסוק כלל בנושא הגז הטבעי עקב קשריו עם איש העסקים קובי מימון.

חבר הקבינט, השר נפתלי בנט, אמר הבוקר לגלי צה"ל כי טרם החליט האם לתמוך במתווה שיוצג בקבינט "עוד לא בטוח שאתמוך".

בנט הוסיף, "אני אשמע את מרכיבי המתווה ואני אגבש את העמדה שלי בישיבה. יש פה שני כוחות, מצד אחד אנחנו רוצים מתווה שיבטיח מחירים סבירים לעם ישראל, ומצד שני, אם נריב עד אין קץ אז הגז יישאר באדמה. זה כמו להתווכח על עוגה לפני שהכנו אותה".