ארבעה תושבי כוכב השחר נפצעו אמש (יום ב') בפיגוע הירי בעת שעשו דרכם לביתם בכוכב השחר ממשחק כדורסל שהתקיים באולם הספורט בישוב עלי.
הפצוע באורח קשה הוא מלאכי משה רוזנפלד. אחיו הגדול, שהיה טייס בחיל האוויר, נהרג בטיול בנחל צאלים ב-2002.
אביו, אליעזר, מוסיקאי מוכר בציבור הדתי, אמר הלילה בבית החולים, "אנחנו בשעה קשה. כל עם ישראל בשעה קשה. אנחנו יודעים שיש כוח לתפילה שלכם. אנא התפללו בלב מלא שהקב"ה ישלח לו רפואה שלמה ושיציל אותו, ואנחנו בטוחים שתשלחו לו כוחות חזקים להילחם ושהרופאים יעשו את מלאכתם. אנחנו סומכים עליהם, הם מלאכים גדולים, כמו הבן שלנו. תודה רבה לכל עם ישראל הדואג".
משערי צדק נמסר הבוקר כי רוזנפלד נותח במהלך הלילה, הוא מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ ומצבו ממשיך להיות קשה והוא נאבק על חייו.
מצבו של הפצוע השני, יאיר הופר, שהגיע לבית החולים כשהוא פצוע באורח בינוני, מוגדר כעת קל, הוא בהכרה והוא מאושפז במחלקה האורתופדית. מעין כרם נמסר כי אחד הפצועים שהגיע לבית החולים, כבן 34, נותח הבוקר, לאחר שספג פצעי יריות ברגליו. הפצוע השני, בן 26, סובל מפצע ירי ברגלו, מצבו בינוני, הוא בהכרה, והוא יועבר בהמשך למחלקה הכירורגית.
מתחקיר ראשוני של מפקד אוגדת יהודה ושומרון תת-אלוף תמיר ידעי ושל מפקד חטיבת בנימין אלוף-משנה ישראל שומר עולה כי ייתכן שלעבר כלי הרכב שבו נסעו ארבעת הישראלים ירה יותר ממחבל אחד. הערכה היא כי נורו יותר מ-25 קליעים לכיוון המכונית וחוליית המחבלים ברחה לאחד הכפרים באזור.
אל"מ (במיל') , חבר ועדת חוץ וביטחון-ח"כ מוטי יוגב, שנמצא בבית החולים שערי צדק אמר בעקבות פיגוע הירי, "שהיתי הלילה בבית החולים לצד משפחתו של הפצוע הקשה, מלאכי רוזנפלד, ויחד עם בני המשפחה התפללתי לרפואתו.
"על מערכת הביטחון לעשות הערכת מצב מחודשת ולשאול עצמה: מה יגביר ביטחון וישיב הרתעה. מעשי הטרור הללו ייפסקו רק אם ננקוט ביד קשה כלפי המחבלים, משפחותיהם, אירגוניהם ומקומות מגוריהם. לא ייתכן שבעוד שלפלסטינים ניתנות הקלות לכבוד חגם, הם מנצלים זאת לרציחות ופגיעות ביהודים."