במהלך ישיבת הממשלה התגלעה מחלוקת המשלבת בין סוגיית רפורמת הגיור לבין פרשת סמכויותיו המעוכבות של סגן שר הביטחון, חבר הכנסת הרב אלי בן דהן.
מעט לפני ההצבעה על ביטול רפורמת הגיור הודיע יו"ר 'הבית היהודי', שר החינוך השר נפתלי בנט כי אין בכוונתו להצביע בעד המהלך. ראש הממשלה תהה מדוע אין בכוונת בנט להצביע יחד עם הממשלה למרות הסיכומים הקואליציוניים.
בנט בתגובה העלה שוב בפני ראש הממשלה את סוגיית האחריות על המנהל האזרחי שעל פי אותם סיכומים קואליציוניים אמורה הייתה להימסר לסמכותו של סגן שר הביטחון, חבר הכנסת הרב אלי בן דהן.
בנט טען בפני ראש הממשלה כי כאשר סעיף כזה בהסכמים הקואליציוניים אינו נשמר, לא ניתן לתהות מדוע הוא אינו מיישר קו עם הצבעות הממשלה.
ראש הממשלה נתניהו פנה לשר הביטחון ושאל אותו מדוע הסוגיה שדובר בה כבר בעבר אינה מוסדרת בהתאם לסיכומים. שר הביטחון השיב כי קיימים קשיים מינהליים ומשפטיים שיש להתגבר עליהם. שר אחר מאנשי הליכוד דחה את דבריו של יעלון וקבע כי אין לכך בסיס שכן משמעות הדברים שההסכמים הקואליציוניים כוללים ליקויים משפטיים על אף שעברו בחינה ובדיקה של ייעוץ משפטי.
ראש הממשלה סיכם את הסוגיה כשהודיע לשר הביטחון יעלון כי עליו לסכם את הסוגיה ולהסדיר את קיום סעיפי ההסכם הקואליציוני ככתבם ובהקדם על מנת לאפשר לממשלה להתנהל באופן תקין וסביר.
יצוין כי על אף דבריו אלה של ראש הממשלה הודיע השר בנט לנתניהו כי למרות זאת אין בכוונתו להצביע בעד ביטול הרפורמה שכן לתפיסתו מדובר ברפורמה ראויה ולא יוכל לתמוך בביטולה. כאשר ראש הממשלה שב והזכיר את המחויבות הקואליציונית טען בנט כי סעיף ביטול הרפורמה הוא סעיף שנכלל בהסכם שבין ש"ס לליכוד אך לא נכלל בסיכומים שבין מפלגתו שלו לליכוד ולכן הוא רואה את עצמו משוחרר מהמחויבות הזו. כזכור בנט ושרת המשפטים שקד היו היחידים בהצבעה שהתנגדו למהלך הביטול.