
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן נפגש היום (שני) עם סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה בעקבות התאבדותו של תנ''צ אפרים ברכה, מפקד היחידה הארצית לחקירות הונאה.
ארדן הדגיש בפני הקצינים הבכירים כי ישנה חשיבות עליונה להפיק לקחים ומסקנות מידיות מהאירוע הטראגי. "כשנאמרות אמירות כלפי שוטרים וקצינים, האמירות האלה לא יכולות להישאר באוויר ונדרשת תגובה מידית ומהירה לפרסומים מסוג זה", הדגיש השר ארדן.
"אם הפרסום שקרי, צריכים להינקט צעדים חריפים מול אותו הגורם, ואם חלילה אמת, יש חובה בנקיטת אמצעים, אבל אין להשאיר את הדברים באוויר. השוטרים צריכים להבין שיש להם גיבוי ובאותה נשימה, אני רוצה להדגיש המערכת לא תחפה על אף אחד שיבצע עבירות אתיות ופליליות".
השר אמר עוד כי "התחושות הקשות שעולות מהיממה האחרונה מלמדות אותנו שכולנו בני אדם וגם קצינים בכירים וקשוחים ששרתו עשרות שנים במשטרה, שחקרו את בכירי העבריינים, גם הם יכולים להיפגע ולכן החשיבות העליונה היא במתן גיבוי אחד לשני, החברות, הרעות, העזרה ההדדית הם הנשק שלכם כקצינים ושוטרים אל מול הגורמים החיצוניים".
לדברי ארדן, "כשגוף כמו משטרה מנהל מאבק חסר פשרות מול הפשיעה יש הרבה גופים אינטרסנטים עם יכולת כלכלית שינסו להתמודד מול הפעילות הבלתי מתפשרת של החוקרים ודווקא בהקשר הזה, הכוח שלכם כמשטרה הוא באחדותכם".

