
"אין לנו כרגע קשר עם הרב ברלנד ואנחנו בודקים היכן הוא נמצא", כך מסרה היום התביעה בהולנד לשאלת כתבים מקומיים שתהו האם המידע לפיו מנהיג 'שובו בנים' הרב ברלנד נמלט מהמדינה נכון.
לשאלת העיתון ההולנדי 'פולקסרנט' השיב הדובר מטעם התביעה כי "אנו מכירים את השמועות על כך שברלנד עזב את הולנד, אולם לא קיימות לכך ראיות ברורות".
במהלך השבוע שעבר הדף בית המשפט העליון בהולנד את ערעורו של הרב ברלנד על פסיקת בית משפט מקומי שהורה על הסגרתו לישראל. בג"ץ פסק כי הרב ברלנד יוסגר לישראל אולם פרקליטיו הבהירו כי יערערו על הפסיקה לערכאה שיפוטית גבוהה יותר.
מאז סוף השבוע האחרון נעלמו עקבותיו של הרב ברלנד וכך גם עקבות מקורביו שסבבו אותו בימים האחרונים. על פי חלק מהשמועות ברח הרב לאוקראינה ומשם לגואטמלה. על פי שמועות אחרות הוא נמצא במדינה אחרת בה אין לישראל הסכם הסגרה.
לדברי התביעה בהולנד, הרב אמור היה להתייצב היום בתחנת המשטרה - אך לא עשה זאת. הרשויות, על פי דיווחים שונים, העניקו לו יום אחד נוסף. "מחר נדע האם הוא ברח או לא", צוטט דובר התביעה.