הפרק היומי: הלכות מגילה וחנוכה פרק ד'
המצוה היומית: ספר המצוות, מצוה 435, להקריב קורבן זב כשיטהר מטומאתו
הלכות נבחרות -
א כמה נרות הוא מדליק בחנוכה--מצותה שיהיה כל בית ובית מדליק נר אחד, בין שהיו אנשי הבית מרובין, בין שלא היה בו אלא אדם אחד. והמהדר את המצוה, מדליק נרות כמניין אנשי הבית, נר לכל אחד ואחד, בין אנשים בין נשים. והמהדר יותר על זה ועושה מצוה מן המובחר, מדליק נר לכל אחד ואחד בלילה הראשון, ומוסיף והולך בכל לילה ולילה, אחד.
ב כיצד: הרי שהיו אנשי הבית עשרה--בלילה הראשון, מדליק עשרה נרות; ובליל שני, עשרים; ובליל שלישי, שלושים; עד שנמצא מדליק בליל שמיני, שמונים.
ג מנהג פשוט בכל ערינו בספרד, שיהיו כל אנשי הבית מדליקין נר אחד בלילה הראשון, ומוסיפין והולכין נר בכל לילה ולילה, עד שנמצא מדליק בליל שמיני שמונה נרות--בין שהיו אנשי הבית מרובים, בין שהיה אדם אחד.
מציג- הזמר יצחק מאיר
צילום- נעה סינגר
עריכה- שמואל אדלמן
במסגרת הפרויקטים של הקיץ במפעל הרמב"ם היומי חשבנו כיצד ניתן לעודד התמדה גם בחופש הגדול ויזמנו את "סרט של פרק" במסגרתו תוכלו בשלושת השבועות ללמוד בצורה חווייתית מכל מקום בעולם ובהנאה.
ארגון הרמב"ם היומי פועל מזה כ-5 שנים. מטרתו - לימוד והקפה של התורה כולה בלימוד יומי מתוך ספרי הרמב"ם: היד החזקה/ ספר המצוות.