
השופט מתח ביקורת על רה"מ – יש 'עתיד' הרימה את הכפפה: בהמשך לדיון הקודם שנערך בבג"ץ בעניין העתירה של מפלגת יש עתיד מיום שלישי האחרון, הוגשה הבוקר (ראשון) עתירה מחודשת של מפלגת יש עתיד המבקשת לקבוע כי בנימין נתניהו אינו יכול לכהן כשר בנוסף לתפקידו כראש הממשלה.
בנוסף מבקשת מפלגת יש עתיד לקבוע כי סגן השר יעקב ליצמן חייב להתמנות כשר בריאות עם סמכויות ואחריות מלאה.
העתירה מבקשת כי במסגרת חוק יסוד הממשלה יש לבטל את הסעיף המאפשר לראש הממשלה לכהן כשר במשרדים נוספים.
"העותרת תטען, כי הוראות חוק יסוד: הממשלה, אינן מאפשרות לראש הממשלה לכהן, בנוסף לתפקידו כראש הממשלה, גם בתפקידים של שר (ממונה על משרד). רוצה לומר, ראש הממשלה איננו יכול לכהן במקביל כשר נוסף. ובמקרה המונח להכרעתו של בית המשפט הנכבד, המשיב 1 במקביל לכהונתו כראש הממשלה, איננו יכול לכהן גם כשר החוץ, כשר הבריאות, כשר התקשורת וכשר לשיתוף פעולה אזורי", נאמר בעתירה.
כזכור במהלך הדיון ביום שלישי שעבר, נמתחה ביקורת בבית המשפט העליון על התנהלות ראש הממשלה:
השופט מלצר אמר כי "בפעם הקודמת הסברתי שראש הממשלה לא יכול בכלל להיות שר. בחוק יסוד הממשלה הקודם היה סעיף שאמר שראש הממשלה יכול להיות גם ממונה על משרד וגם להיות שר, בחוק יסוד הממשלה הזה הורידו את הסעיף הזה קרי הוא לא יכול להיות בכלל בצד תפקידו כראש ממשלה לשמש כשר, לכן כל המתווה יש לו פסול בעצם זה שהוא גם שר וזה הוא לא יכול לעשות לפי חוק יסוד הממשלה הנוכחי.
"יותר מזה, מוסדר כתוב שיש מקרים שראש הממשלה יכול להיות שר, מתי? כשר מתפטר, נפטר, כשנבצר ממנו למלא תפקידו וזה רק באופן זמני וגם זה הופעל בממשלה האחרונה. אז פה ככל שאתם במתווה הזה דוחפים או מסיטים את הכובד לראש הממשלה שיתפקד כשר אתם נופלים לבעיה האחרת שראש ממשלה בכלל ברגיל לא יכול לשמש כשר. בחוק יסוד הממשלה הקיים, יכולתם לשנות את זה, עשיתם שינויים, הממשלה הכנסת, ערב כינון הממשלה הזו והשינוי הזה לא נעשה. לכן ראש הממשלה לא יכול להיות גם שר".