
הלילה בחצות יסתיים המועד שהוקצב לקיומן של השיחות בין איראן למעצמות. ההערכות העיקריות הן כי המו"מ יסתיים בהסכם, אם כי יתכן ותידרש הארכה קצרה נוספת לצרכים טכניים.
על פי הדיווחים גם אם יסכימו הצדדים על כל הסעיפים יידרש זמן נוסף על מנת לשגר את מאה עמודי ההסכם לטהרן ולוושינגטון על מנת לקבל את אישורי הנשיאים לחתימה. אמנם צוותי המו"מ שומרים על קשר רציף ועקבי עם לשכות הנשיאים אך עם זאת נראה שהחתימה לא תאושר בטרם יתקיימו דיוני השלמה בארה"ב ובאיראן.
שר החוץ האיראני מוחמד זריף קבע כי לא תהיה הארכה נוספת. זאת לאחר ארבע הארכות שהתווספו למועד המקורי שבו אמורות היו השיחות להסתיים. לנוכח דברים אלה ההערכות הן שהצדדים יכריזו על ההסכמה ביניהם ולאחר מכן תועבר טיוטת ההסכם לאישורי המנהיגים וייקבע מועד לחתימה רשמית.
עדות נוספת להסכמות הקרובות ניתן לקבל מהגעתו לוינה, העיר בה מתקיימות השיחות, של שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, שלפני מספר חודשים נטש את השיחות וביקש כי יקראו לו רק כאשר תהיינה הסכמות ממשיות.
בישראל מביעים דאגה מההתקדמות בשיחות ומההערכות לפיהן בכל שלב ושלב של השיחות נסוגה ארה"ב צעד נוסף מדרישותיה מאיראן, עובדה הנלמדת גם משביעות הרצון שמביעים שוב ושוב אנשי המשלחת האיראנית. מדינת סף איראנית בצירוף מיליארדי דולרים שיגיעו אליה עם ביטול האמברגו עליה יהפכו את איראן לאיום ממשי ומיידי על האזור ועל העולם כולו, מזהירים גורמים מדיניים בישראל.
על פי דיווחים שונים ראש הממשלה נתניהו עשוי לקיים ביקור נוסף בארה"ב במידה וההסכם יושג מול איראן וכל שיישאר הוא קבלת אישורו של הקונגרס.
בראיון לגלי צה"ל התייחס השר יובל שטייניץ להסכם ההולך ונרקם ואמר כי "כמו שזה נראה כרגע - זה סופי. יש לנו אינדיקציות ברורות לכך שההסכם עם איראן יחתם ביממה הקרובה. גם אם הצלחנו לשפר את ההסכם במעט בשנה האחרונה, זהו הסכם גרוע - מוכרים את עתיד העולם למען הישג פוליטי מפוקפק בהווה".
