
16 ימים לפני תום המועד שהוקצב על ידי בג"ץ לביצוע הרס מבני הענק בישוב בית אל, אומר חבר הכנסת מיקי זוהר (הליכוד) כי המענה לאירועים מעין אלה חייב לבוא בשינוי מהותי ועקרוני שמתחיל בביטולם של הסכמי אוסלו. בעקבות מהלך זה, הוא משוכנע, לא יוכל בג"ץ לנקוט במדיניות של איפה ואיפה בין יהודים לערבים.
את החלטת בית המשפט להורות על ההרס מגדיר חבר הכנסת זוהר כהחלטה מוזרה המלמדת על סוג נוסף של אפליה בין יהודים לערבים. "כשערבי עותר לבג"ץ זכויותיו עומדות לנגד עיני בג"ץ וזכויות היהודים נעלמות, זכות הקניין, זכותם לחופש ולחיים בארצם. כל אלה לא עומדים והכול בגלל עניינים ביורוקרטים".
דוגמא לדבריו הוא מוצא בהכרעת השופטת נאור בפרשת הבג"ץ נגד המבנים בבית אל. "השופטת מתייחסת לסופיות הקניין תוך כדי התעלמות מזכות הקניין של אותם יהודים והחופש לגור בעצמם. כל הנושאים שקשורים להסכמי אוסלו הארוגים מקשים עלינו מאוד לומר את הדברים שאנחנו צריכים לומר. אלו הסכמים מנוגדים למתרחש בשטח ולמה שאנחנו מאמינים שצריך להיות. יש כאן בעיה וצריך לטפל בשורש שלה ולאחר מכן נגיע לפתרון".
כאמור, את שורש הבעיה מוצא חבר הכנסת זוהר בהסכמי אוסלו שעליהם "חתמה ממשלת שמאל שעשתה נזק אדיר לציבור היהודי במדינת ישראל. ההסכם הזה פוגע בנו עד היום. על כך מסתמכים בבית המשפט העליון שקובע שהשטח לא שלנו. בכך מתחילה הבעיה והפתרון מתחיל בסיפוח השטח יחד עם ביטול הסכמי אוסלו, וכך הקרקע תהיה בשלה להאצה של הבנייה ביהודה ושומרון שהיא הפתרון לטרור. כך נבהיר שאנחנו כאן כדי להישאר".
בדבריו מתייחס ח"כ זוהר כמעט בבוז לטענה העולה מכיוונם של אנשי השמאל ולפיה הסכמי אוסלו הצילו את מעמדה הבינלאומי של ישראל וכשהיא נסוגה מהם התדרדר מעמדה. "גיליתי שהעולם כולו תמיד רואה בנו מי שמנסה לפגוע במיעוט ורואה בנו צבא לא מוסרי, העולם פוגע בכל הזדמנות בשמה הטוב של ישראל. העולם פועל על פי האינטרס שלו כשאנחנו מנסים להתאים את עצמנו לאינטרסים שלהם. זה לא נכון. אנחנו צריכים לדאוג לאינטרס של העם היהודי. אם נחשוב כל הזמן מה העולם אומר עלינו נמצא את עצמנו בסכנת כיליון. צריך לפעול על פי אמות המידה שלנו, לדאוג לכך שהמצפון שלנו נקי והעולם יתאים את עצמו אלינו".
חבר הכנסת זוהר מוסיף ומביע ספק גדול בשאלת החרם שבו מאיימים על ישראל. לדבריו הטכנולוגיה והמשאבים הישראליים הופכים את ישראל למדינה שהעולם חפץ בקרבתה ובשיתוף פעולה איתה".
לנוכח כל זאת שבה ועולה שאלת האלטרנטיבה המועלית שוב ושוב על ידי אנשי השמאל. ח"כ זוהר משיב: "אני לא חושש ממצב שבו תהיה במדינת ישראל רשות פלשתינית כמו שיש רשות מקומית עירונית, ובתוך הרשות הזו, בגבולות גזרה ברורים, יוכלו לעבוד בשיתוף פעולה איתנו. אני לא נכנס אליהם כשיש לי צבא חזק ותקיף ולהם לא יתאפשר להיות עם צבא אלא בהרמוניה ובשמחה.
באשר לשאלת ההיתכנות להסכמה בינלאומית לתכנית שכזו, משיב חבר הכנסת זוהר ואומר כי אמנם "יש לי תכנית סדורה בנושא הזה, אבל לא אני מנהיג את המדינה אלא רק חבר כנסת מהמניין. אני מקווה שבבוא היום כשאשתלב בממשלה אוכל להוביל לתכנית הזו שבבסיסה רשות פלשתינית עם גבולות גזרה, זה לא יקנה להם אזרחות וזכויות הצבעה. תהיה להם הרשות המוניציפאלית שלהם עם החוקים שירצו לאמץ. יהיה סחר מכר ושיתופי פעולה איתנו. בנוסף כשיהיה סיפוח וביטול הסכמי אוסלו הארורים זה יחייב לפעול על פי תכנית שמיר להקמת עשרות ערים ביהודה ושומרון. זה תהליך חשוב דמוגרפית וכאמירה אל העולם. הכול ילווה בעידוד מקומות שבהם לא עוסקים בטרור. מי שיעסוק בטרור יבוצר וינותק מסחרית וכלכלית. במקומות שנדע שאין טרור נעודד מסחר ונביא לרווחה כלכלית שתשתלם להם".
לקראת סיומה של השיחה התבקש ח"כ זוהר לשוב ולעסוק בסוגיית בג"ץ והבתים הצפויים להרס בישוב בית אל. "בצער אני אומר שהדרך היחידה היא רק באמצעות שינוי המצב הקיים. העליתי רעיון שהוא קשה לביצוע ומצריך אומץ ולא בטוח שיישמע על ידי מובילי המדינה, ראש הממשלה וחברי הממשלה ולא בטוח שימצא חן בעיני המתיישבים. אני חושב שצריך להביא את הסיפור כולו לפתרון בהגשת בג"ץ על כל יחידות הדיור ביו"ש. מדובר בכ–1700 יחידות דיור. לבוא לבג"ץ ולומר להם שיקבלו החלטה, אם רוצים להרוס שיהרסו הכול. לא בשיטת הסלאמי של ארגוני השמאל". לטעמו של זוהר בכך יצטרך בג"ץ לקבל החלטה גורפת או ההחלטה הקשה לפנות את הכול או לשנות את ההלכה של בג"ץ עצמו. אם יחליט לפנות את הכול זה יבוא לפתחו של ראש הממשלה והממשלה שיצטרכו להכריע אם פותרים את הסוגיה פעם אחת ולתמיד".
לזאת הוא מוסיף ומציין כי במעמדו הנוכחי, כחבר כנסת מהשורה בלבד, לא הוא המכריע והמקדם מדיניות ולמעשה הדברים מונחים לפתחה של הממשלה וחבריה.
