מתנדבים רבים הגיעו לפני עשר שנים אל המלונות ברחבי הארץ כדי לסייע בקליטה, בתמיכה ובהקשבה עבור המשפחות שהגיעו בזו אחר זו מגוש קטיף למלונות.

אחד מהמתנדבים היה הרב יוסף צבי רימון שהגיע למלון הייאט בירושלים וניסה תחילה להבין מהם הצרכים המיוחדים. עם עוד מתנדבים ארגנו סדר יום למבוגרים לילדים וניסו לסייע בכל הצרכים שהתעוררו.

"אחרי כמה ימים ראיתי שהבעיה הכי גדולה היא בעיית התעסוקה", מספר הרב רימון. "האנשים האלה אנשים מדהימים אבל כמעט כולם עבדו בגוש קטיף. פתאום הם מוצאים את עצמם חסרי עבודה. מה הם יעשו?".

המורכבות הייתה גדולה והרב החל לברר איך לקדם את הנושא.

חמ"ל תעסוקה מאולתר נפתח בביתו ויחד עם משפחתו ומתנדבים נוספים החלו לאתר בשלב הראשון מקומות התנדבות, ומאוחר יותר גם מקומות תעסוקה זמניים וקבועים. לימים הוקם הארגון "תעסוקטיף" המסייע למפונים למצוא תעסוקה.

לאחר עשור של עשייה מדווח הארגון כי כיום 12% מהמפונים בגילאי עבודה עדין אינם מועסקים או נמצאים בתת תעסוקה. עוד מדווח הארגון על סיוע להקמה של 240 עסקים חדשים, על סיוע בהכשרה מקצועית למאות בני אדם, ומאות קיבלו סיוע ללימודים אקדמאים והסבות מקצוע ולהשמתם של אלפי מגורשים.

הרב רימון מספר, "היינו בתקופת חודש אב, חשבתי איזו עבודה זמנית יש עכשיו? פתאום אמרתי ׳סוכות וארבעת המינים׳, הרי מתחילים את זה חודשיים קודם. הייתה לנו סיעתא דשמיא וחברנו לסוכות ירושלים".

ומסיים הרב "ביום אחד החזרנו לעבודה שבעה עשר אנשים. ראיתי אותם חוזרים למלון עם אור בעיניים ואמרתי לעצמי שזאת הדרך. כך נשקם אותם. צריך להחזיר אותם למעגל התעסוקה - תחילה עבודה זמנית ואחר כך עבודה קבועה".