בני קצובר
בני קצוברהלל מאיר

איש ההתיישבות בני קצובר, ממקימי "גוש אמונים", מציג בשיחה עם ערוץ 7 "תכנית פעולה" נוכח החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו להקפיא את התכנון ביהודה ושומרון.

"עליתי אתמול אחרי הרבה זמן לשאנור, ההרגשה הייתה מאוד כבדה, שמענו את יוסי דגן מתאר בבכי את השעות הקשות של הגעת לובשי המדים השחורים והטראומה. מדינת ישראל צריכה היום להודות בטעות ולהחזיר את היהודים לשם, זה בשליטת ישראל, רק צריך את האומץ", אומר קצובר.

לדבריו, גם עשר שנים לאחר עקירת יישובי גוש קטיף וצפון השומרון העולם לא מפסיק לגנות את מפעל ההתיישבות ועל כן יד לדחוף, כלשונו, את נתניהו לעמוד מול העולם ולבנות ביהודה ושומרון.

"בזמנו פעל בכנסת 'כוח 17' בראשות מיכאל קליינר שלא הגיעו להצבעות בכנסת, עד שנתניהו חידש את הבנייה בהר חומה, זה מה שצריך להיות היום. בנוסף צריכים לייצר מערך של אלפים שיעלו לקרקע לישובים חדשים ללא אישור אבל עם הודעה מראש".

קצובר טוען כי צריך ליישם מחדש את שיטת הפעולה של אנשי גוש אמונים. "אלפים שיעלו על הקרקע ללא אישור, ואז לנתניהו לא תהיה ברירה, הוא יצטרך להגיד למדינות העולם שאין לו שום ברירה אלא לבנות".

"אם לא נפרוץ את החזית ונמשיך לקרטע ומדי פעם יזרקו לנו עוד עצם, אז חלילה יהיה גירוש נוסף", מזהיר קצובר. "כל גמגום יהודי מעורר לחצים הן מבית והן מבחוץ. בניגוד לכפר מימון שם לצערי קראתי את התמונה ולכן נשארתי בחומש, אני מציע הפעם קרב התקפה שהיוזמה כולה תהיה בידינו וזה מגדיל את הסיכוי להצליח. הציבור מבין ובשל לקרב התקפה".