
בקרוב צפויה הכנסת לאשר את החוק הנרווגי בקריאה שנייה ושלישית לאחר שאושר בממשלה.
לערוץ 7 נודע כי יושב ראש הבית היהודי השר נפתלי בנט שוקל להתפטר מהכנסת אם יאושר החוק. בנט אמר למקורביו בימים האחרונים "יזמתי את החוק - אם יאושר אשא באחריות ואתפטר מהכנסת. לא אבקש מאחרים להתפטר בשביל חוק שיזמתי".
"אני יזמתי את החוק ולכן לא אצפה מאחרים להתפטר, אעשה זאת בעצמי", צוטט בנט על ידי מקורביו.
נציין כי התפטרותו של בנט תאפשר לחברת הכנסת לשעבר שולי מועלם להיכנס לכנסת. לצד חזרתה של שולי מועלם לכנסת, גם אחד משרי ש"ס יתפטר כדי להכניס לכנסת את אברהם מיכאלי. ייתכן כי גם בליכוד ינצלו את אישור החוק כדי להכניס את הבאה בתור ברשימה - שרן השכל.
החוק הנורווגי, כחלק מרפורמה בשיטת הממשל, יביא לכך שחברי הכנסת יוכלו להתמקד בעבודת החקיקה בכנסת. השרים יהיו פטורים מלשבת שעות ארוכות במליאת הכנסת - ולהשתתף בהצבעות - ויוכלו להתרכז בעבודת משרדיהם.
היועץ המשפטי בכנסת הביע בימים האחרונים התנגדות לחוק הנורבגי. בחוות דעת שהופצה לחברי ועדת החוקה נכתב "ניכר שהחוק עוצב מתוך התבוננות בצורכי המפלגות בכנסת הנוכחית ולאו דווקא מתוך שיקולים חוקתיים כלליים שיהיו תקפים גם בעתיד", לשון המסמך.