
בעל סופרמרקט שויכוח חריף שניהל עם בעל חוב גרם לו לאירוע מוחי יוגדר כנפגע תאונת עבודה. כך נפסק בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע.
פסיקתו של שופט בית הדין, יוסף יוספי, הגיעה לאחר שהמוסד לביטוח לאומי דחה את תביעתו של בעל הסופרמרקט שביקש להוכיח שאכן האירוע המוחי בו לקה אירע בעקבות אותו דין ודברים חריף ונוקב שניהל עם בעל חוב יום קודם לכן.
התובע הגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע. השופט יוספי קיבל את הערעור, וקבע כי מדובר בתאונת עבודה.
בהכרעתו קבע השופט כי אומנם היו ויכוחים בין השניים בעבר אודות החוב שנוצר, אולם הוויכוח המדובר היה חריג; התובע קיבל פסק דין לפיו החייב צריך לשלם לו תשלום חודשי קבוע, ולאחר שני תשלומים הפסיק החייב לשלם. התובע פנה אליו, והסתבר כי החייב טוען כי אינו מסוגל לשלם את התשלומים שנקבעו.
עוד נקבע על ידי השופט כי הוויכוח הזה היה חריג בעוצמתו, מאחר והתנהל בטונים גבוהים ואף הגיע כמעט לכדי תגרת ידיים.
לאור כל האמור לעיל, קבע השופט יוספי כי מדובר בתאונת עבודה. עם זאת הורה השופט כי עוד בטרם ימונה מומחה רפואי שיקבע אם אכן קיים קשר סיבתי בין הויכוח לאירוע המוחי, ניתנה אורכה למוסד לביטוח לאומי להודיע אם הוא מסכים לקבלת התובענה ללא מינוי מומחה.
