חבר מועצת עיריית ירושלים אריה קינג המתנגד לקיומו של "מצעד הגאווה" בירושלים הגיב לאירוע שבמהלכו תקף חרדי בסכין שישה צועדים ופצע אותם.
"ערב לא טוב", פתח קינג את דבריו, "הערב נשפך דם יהודי ברחובות עיר הקודש. לא, הפעם הרוצח אינו מוסלמי (כפי שלצערי הורגלנו), הפעם מדובר בבן עמנו, אדם בוגר שחולה בנפשו שכבר ניסה לרצוח יהודים בעבר. גם כשיש בינינו מחלוקות אין לקבל מעשה נבלה שכזה ויש לגנות כול ניסיון לרצח", הבהיר קינג.
יחד עם זאת הוא מציין כי ימשיך כמו בעבר לפעול נגד פעולות של גורמים פרובוקטיבים שמנסים לפגוע בקדושת העיר, כלשונו ,"אך יחד עם זאת אמשיך לפעול (ואני קורא לאחרים לפעול) רק ואך ורק במסגרת החוק".
"מעשה הזוועה הערב פוגע באחדות העיר, בקדושת העיר ובאחדותנו כעם, עם שלא יכול להרשות לעצמו להיות מפולג עד כדי ניסיון לרצוח איש את רעהו. יש לנו מספיק צרות מבחוץ ומספיק אוייבים שמנסים לשפוך את דמנו. אני מבקש לאחל רפואה שלמה והחלמה מהירה לכול הפצועים", דברי קינג.
הדוקר במצעד הגאווה בירושלים הערב הוא ישי שליסל, שעשה מעשה דומה במצעד הגאווה בבירה לפני 10 שנים. שליסל נשא עונש מאסר והשתחרר מהכלא לפני כשלושה שבועות. הוא נלכד מיד לאחר שדקר שישה מן הצועדים בצומת הרחובות קרן היסוד וג'ורג' וושינגטון.
מצבה של אחת הפצועות קשה והרופאים בבית החולים "שערי צדק" נלחמים על חייה. מצבה אינו יציב. מצבו של פצוע אחר קשה. אל מרכז הטראומה בהדסה עין כרם הגיעו מאירוע הדקירה במצעד ארבעה פצועים. מצבו של אחד מהם בינוני, 2 גברים מצבם קל, ועוד אישה מצבה גם כן קל.
