גבעת זאב

בג"צ הוציא צו הריסה נגד בית הכנסת "איילת השחר" שבגבעת זאב בעקבות מחלוקת על הקרקע עליו עומד המבנה.

נדב פלד, חבר הקהילה מספר "בית הכנסת קיים כבר כ-20 שנה ומשמש את הקהילה שלנו, 'איילת השחר'. מידי שבוע שבוע נמנים פה מאות מתפללים, חיי קהילה עשירים מאוד, יש פה כולל בית כנסת מאוד חי".

פלד מספר כי לאחרונה התברר שעקב מחלוקת על הקרקע בג"ץ החליט להוציא צו הריסה על המקום, וכי למרות ניסיונות חוזרים ונשנים של הקהילה לבטל את ההחלטה כולל הצעה לפיצוי כספי של התובעים ההחלטה עומדת בעינה.

"ההחלטה של בג"ץ חייבת להשתנות" הוא אומר ומסביר, "במקרים כאלה של בתי כנסת ומקומות קדושים לישראל צריכים להגיע לפשרה ולא לצווי הריסה. בית כנסת שעומד כל כך הרבה זמן ומשמש כל כך הרבה מתפללים צריך רגישות יתירה לדבר הזה, צריך לעשות הכול  כדי שהמקום הזה יעמוד על תילו".

"אנחנו פונים לכל מי שבידו לעשות שיעשה ומהר כי אנשים פה לא יוכלו לראות את בית הכנסת שלהם נהרס ולעמוד מהצד", פלד שולח איום.

ראש המועצה המקומית גבעת זאב, יוסי אברהמי, אמר כי המועצה הגישה ערעור למנהל האזרחי בבקשה לחזור מכוונת ההריסה, וכי אם הערעור ידחה בכוונתם לצאת להפגנות.