
שופטי בג"ץ יכריעו מחר (שלישי) בסוגיית חוק ההסתננות.
לקראת ההחלטה כתבה הערב (שני) השרה מירי רגב כי היא מקווה ומאמינה שבית המשפט העליון "יכיר בזכותה של הכנסת המייצגת את ריבונות העם בארצו לחוקק את החוק הזה ולמנוע את הצפתה של המדינה במהגרי עבודה לא חוקיים".
"כפי שהדגשתי לאורך כל השנים, ישראל תבטיח מקלט הולם לכל אדם שהוא פליט נרדף ותאפשר לאדם כזה לחיות בה. את הפליטים נקלוט ונפזר בכל רחבי הארץ, אבל מהגרי עבודה שאינם פליטים – יש להרחיק מישראל בהקדם האפשרי. זו מטרתו של החוק ואני בטוחה שגם בג"צ מבין את זה. לאחר שהכנסת חוקקה את החוק בפעם השלישית (שכן הפעמיים הקודמות שבהם ניסתה לעשות זאת נפסלו על ידי בג"צ)".
רגב הוסיפה כי בהצעת החוק ניסו חברי הכנסת לאזן בין העקרון היסודי של ריבונות המדינה לבין זכויות האדם של המסתננים, "אני חושבת שהצלחנו בכך".
"הגנו על תושבי המדינה ובעיקר אלה הגרים בדרום תל אביב ובערים נוספות בהן יש ריכוזי מסתננים והבטחנו להם חיים שלוים ובטוחים, ומצד שני לא פגענו יתר על המידה בזכויות המסתננים שעליהם מגן בג"צ.
יש כאן מאבק אמיתי על אופיה ודמותה של מדינת ישראל, ואין לי ספק שזה פסק דין גורלי. אם גם הפעם יתערב בג"צ בחקיקה של הכנסת – דבר שאני מאד רוצה שלא יקרה – מדובר בלא פחות מרעידת אדמה".
עוד הוסיפה השרה רגב כי לא מדובר רק בסוגיית המסתננים, "אלא בשאלה עמוקה הרבה יותר העוסקת בגבולות הכח של כל אחת מהרשויות המרכיבות את השלטון. לא נותר לנו אלא לחכות כמה שעות בדריכות ובציפיה לפסק דין נכון ושפוי של בית המשפט שיכבד את רצון העם ונבחריו".
