הרב רצון ערוסי נגד מערך הגיור
הרב רצון ערוסי נגד מערך הגיורצילום: אתר האינטרנט נצח ישראל

רבה של קריית אונו וחבר מועצת הרבנות הראשית, הרב רצון ערוסי, התייחס היום (רביעי) להקמת בתי הדין האלטרנטיבים לגיור, על ידי רבנים מהציונות הדתית.

"יוזמי המערך טוענים שיש שלוש מאות אלף עולים מרוסיה שנשואים ואחד מבני הזוג לא יהודי, וכאשר האמא לא יהודיה אז ילדיהם אינם יהודים, והואיל ואי אפשר להשאיר אותם במצב כזה, לכן יש צורך לגיירם".

הרב ערוסי ציין כי המדינה הוקמה על ידי אנשים אשר היו רחוקים מתורה ומצוות והיה להם עניין לבנות מדינה לא  הלכתית, "אנחנו מעריכים מוקירים את מה שעשו להקמת המדינה, אבל טועה מי שחושב שזו תהיה גאולה אם אכן התזה הזו של הציונות תיצור חברה ישראלית ולא חברה יהודית. אם זה יתבצע חס ושלום, אזי אין לך אסון לאומי גדול מזה".

כדוגמא לדבריו הביא הרב ערוסי את הרפורמים, "הם באו במגמה לגאול את העם היהודי להציל אותו על ידי כך שיבואו לקראתו, להסיר את מה שהם מבינים כדברים הלכתיים לא ראויים לא מתאימים לדור וכך להביא תורה שלפי הבנתם היא תורה נאורה מתאימה לדור. במבחן התוצאה יש אצלם התבוללות של למעלה מ 80% זה בארצות המערב, לא כאן. שם אין חיבור בין דת ומדינה שם יש הפרדה בין דת ומדינה ושם הם יכולים לעשות מה שהם רוצים, והנה הם לא גואלים את העם היהודי במובן הלאומי המהותי. יש להם הזדהות עם העם היהודי אבל בעצם הם מפרקים אותו על ידי כך שהם נותנים כביכול נורמות דתיות שאין להם יכולת להחזיק מעמד והם הגורם מספר אחד היום להתבוללות, והם משיאים גויים ויהודים אפילו בלא גרות".

הרב ערוסי קרא לרבנים לחזור בהם, "אני קורא קריאת קודש לאותם אחים במיוחד לידידי היקר רב דגול גדול מאוד בתורה הרב נחום רבינוביץ' שליט"א שבאמת אין צל של ספק שהוא פועל לשם שמיים כי הוא לא מעורב לחלוטין בפוליטיקה אבל דווקא משום שהוא לא מעורב בפוליטיקה הוא לא יודע את המגמות הפוליטיות המסתתרות מאחורי האלה.

אותם רבנים דגולים צריכים ליתן את דעתם שכוונתם רצויה אבל מעשיהם אינם רצויים כי גיורים כאלה זה מרשם להתבוללות. כמו כן נניח שיהיו גיורים פרטיים, מחר מחרתיים כשיבואו להינשא אצל רבנים של הרבנות הראשית אותם רבנים וייבדקו ואותם גרים מסכנים שהשלו את עצמם שהם גרים ויהודים, יהיה להם מפח נפש גדול ותהיה תסיסה גדולה בישראל ותהיה שנאה גדולה לדת, האם זה מה שאנחנו רוצים?".

רבה של קריית אונו הדגיש עוד כי אסור לפרק את הרבנות "אפילו שהיא מעוטת יכולת. בגלל שהיא דואגת למינימום של יהדות בנישואים וכשרות. הדרך העולה בית אל היא לא להקים מערך גיורים פרטי. יבואו נא אותם רבנים ישבו עם הרבנות הראשית ישימו על המדוכה את הנושא וידונו בדיונים אמתיים סגורים לתקשורת איך מתמודדים עם הבעיה הזאת. זאת צריכה להיות הדרך ולא פירוקה של הרבנות ולא ליצור פילוג בעם ישראל - זה דבר מסוכן מאוד".