
גורם חרדי בעיריית ירושלים התייחס הערב (רביעי) בשיחה עם ערוץ 7, לכוונה לפתוח את מתחם 'יס פלאנט' גם בשבתות.
"המאבק שלנו הוא לא רק על 'יס פלאנט' אלא הוא על כל מוקדי הבילוי בעיר הגורמים לחילולי שבת", אמר הגורם והוסיף כי בשנים האחרונות מורגש שינוי לרעה בסטטוס קוו בירושלים.
הוא הסביר כי כשפותחים מקום כזה ענק המכיל 16 אולמות קולנוע, מתחם בילוי ומסעדות והכל עם תקציב כזה גדול , זה כבר סמל, "הסמל הזה גורם לנו להיאבק".
"לא מדובר במלחמה אלא מאבק על צביונה של העיר ירושלים - האם היא תהיה קדושה ויהודית או כמו תל אביב.
אנחנו פועלים בפניות, מכתבים ושיחות מול ראש ממשלה, שרים וחברי כנסת על מנת למנוע את פתיחת המתחם בשבת".
הגורם החרדי לא דוחה אפשרות להידברות עם מנהלי המתחם אך מדגיש כי לא הם הכתובת, "האחראים הם ראש העיר וממשלת ישראל שצריכים להחליט איך הם רואים את ירושלים".
יש לציין כי על פי מידע שהגיע לערוץ 7 גם בימים האחרונים מנסים גורמים בעיריה וחברי כנסת דתיים וחרדים למנוע את פתיחת המתחם בשבת הקרובה.
