
מתרחבת מחאת פוסקי ההלכה נגד הסכם 'קדם נישואין': לפני מספר ימים פורסם פסק ההלכה של ראב"ד 'העדה החרדית' הרב משה שטרנבוך הקובע שהעורכים הסכם קדם נישואין' "מרבים ממזרים בישראל", כלשונו.
בימים אלו הצטרף למחאה אף הרב אליהו שלזינגר רב ואב"ד שכונת גילה בירושלים, שבמילים חריפות תקף את ההסכם, ותמה "האיך תהא אשת החי מותרת לאיש זר והיא עדיין אשת איש", כלשונו.
מילים דומות התבטא בנושא הרב אברהם דב אוירבך, רב ואב"ד טבריה, שכתב ש"כל דברי מרן הרב שטרנבוך נכונים וברורים".
במסגרת המלחמה בבעלים המותירים את נשותיהם עגונות, יש מי שמקדם בארה"ב את רעיון 'הסכם קדם נישואין'.
במסגרת ההסכם חותם הבעל בטרם הוא נכנס בברית הנישואין על הסכם בו הוא מתחייב בשטר מעכשיו שאם ביום מן הימים תחפוץ האשה להתגרש והוא יסרב, יתחייב לתת לשלם מזונות עבורה על סך 1500 דולר לחודש.
ארגוני הנשים תמכו בהתלהבות ברעיון, היו רבנים שנטו להתיר הסכם זה, אולם פוסקי הלכה רבים יצאו חוצץ כנגד הרעיון.
גורמים המעורים בעולם הפסיקה מעריכים כי בימים הקרובים יצטרפו למחאה גדולי הלכה נוספים.