
במגזר החרדי פותחים במאבק נגד ליאור שליין ותכנית הסאטירה שלו "גב האומה" המשודרת בערוץ 10. כך דווח הבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות".
שליין מרבה לעקוץ בתוכניתו את המגזר החרדי־דתי. כך, למשל, באחת התוכניות אמר כי "בנושא של הרבנות אין באמת הבדל בין בנט לדרעי, שניהם כופים עלינו את אותם חוקי הלכה שהפרשנות שלהם התעדכנה בפעם האחרונה במאה ה־16. בנט הוא אח עם חיוך, ודרעי הוא אח בלי חיוך, אבל הרבנות היא תוצאה של נישואי אחים. לא פלא שהיא יצאה קצת מפגרת".
בתוכנית אחרת אמר כי "אולי חלק מהחרדים שמגנים את שליסל (החרדי שרצח את שירה בנקי במצעד הגאווה בירושלים) מגנים אותו כי זו הייתה סכין חלבית". ובהמשך קרא לחילונים: "אל תיכנעו, אל תתפתו לדת, אל תרגישו נחותים רוחנית או מוסרית, כי אנחנו העגלה המלאה — יש לנו שייקספיר ומוצרט וקפקא ואיינשטיין... תמיד תזכרו למה בית־המקדש באמת נחרב — כי אף אחד לא אוהב יהודים בכיינים וחלשים".
סגן שר החינוך, ח"כ מאיר פרוש (יהדות התורה), אמר לאתר "בחדרי חרדים" כי הדברים הם "בושה ועלבון לציבור הישראלי כולו". פרוש הוסיף כי "לא ייתכן שערוץ חדשות מרכזי ירשה לעצמו לפגוע ולרמוס כך את קודשי ישראל לשם תאוות הרייטינג".
חברו למפלגה, ח"כ ישראל אייכלר, הצטרף למחאה ואמר לאתר כי "מדובר בחלק מהכנת דעת הקהל למלחמה פיזית נגד החרדים והמתנחלים". לפי האתר, אייכלר הוסיף כי "כדי לבלום את ההתחזקות בדת ולהצדיק פשעי מלחמה נגד החרדים, התקשורת מציגה את החרדים ואת המתנחלים כרוצחים. לשם כך היא מגייסת את כל רגשות הזעם, הבוז והנקמה... זו מטרת ה'סאטירה' — לשכנע את ההמון שחרדי הוא אדם מגעיל וטפיל, שהורג חילונים ברחובות וצועק 'שבת היום'".
ליאור שליין, העורך והמגיש של "גב האומה", מסר בתגובה, "הופתעתי מהאמירות של הח"כים פרוש ואייכלר על המלחמה הפיזית האלימה שמתכננת 'גב האומה'. לא ידעתי שהם צופים בטלוויזיה. הכותבים ואני לומדים את הטענות ונגיב כבר במוצ"ש בתוכנית הקרובה. או במילים שאייכלר ופרוש מכירים מהז'רגון הצבאי: לכל שבת יש מוצאי שבת".
