דורש גינוי. השגריר פרושאור
דורש גינוי. השגריר פרושאוררויטרס

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, הגיב על קריאת האו"ם במהלך השבת לכל הצדדים הנוגעים לירי על ישראל מגבול סוריה לשמור על איפוק.

פרושאור הבהיר כי "ישראל רואה בסוריה אחראית לכל מתקפה היוצאת משטחה ויודעת כי איראן היא מפיקת העל של אירועי הטרור באזור".

בפניה למזכ"ל האו"ם ולמועצת הבטחון, אמר השגריר כי "כשם שהמתקפה הזו יוצאת דופן, על תגובתכם להיות יוצאת דופן בהתאם, והיא אינה יכולה להתמצות, כהרגלכם, בקריאה לשני הצדדים לשמור על איפוק".

"מדובר בפיגוע טרור מתוכנן ומכוון, ובהפרה בוטה של הסכמי הפרדת הכוחות מ-1974 ושל החלטות מועצת הבטחון", הבהיר השגריר.

הוא ציין כי "עוד לא יבש הדיו מעל דפי הסכם הגרעין, ואיראן כבר מזדרזת להוכיח כי היא ממשיכה לפעול במרץ לערעור היציבות באזור. זוהי עדות נוספת לכך שאין לסמוך על איראן שתעמוד בהתחייבויותיה הנגזרות  מהסכם הגרעין ומהחלטת מועצת הבטחון בנושא".

פרושאור דרש ממזכ"ל האו"ם וממועצת הביטחון: "גנו את סוריה האחראית למתקפות היוצאות משטחה ואת איראן היוזמת והמוציאה לפועל של פעולות טרור".