אנחנו מגנט מחקרי לעולם. דנון
אנחנו מגנט מחקרי לעולם. דנוןצילום: מרק ישראל סלם. פלאש 90

שרי הממשלה אישרו בצהריים (שלישי) באמצעות משאל טלפוני את מינויו של שר המדע והחלל, דני דנון, לתפקיד שגריר ישראל באו"ם.

דנון אמר מיד לאחר האישור כי הוא מוכן לקראת המשימה החשובה. "אייצג את מדינתנו בגאווה, מתוך תחושת שליחות ואחריות לאומית".

הוא ציין כי "במימד המדיני-ביטחוני - אין צודקת ממדינת ישראל, המוצאת את עצמה מותקפת תדיר בזירה הבינלאומית. יהיה עלינו להילחם בכל העוצמה בסתירה הזו ולהציג את ישראל הצודקת".

דנון צפוי לצאת בקרוב לניו יורק על מנת להתחיל במילוי תפקידו, ולהחליף את השגריר היוצא, רון פרושאור, שיסיים את תפקידו מיד לאחר עצרת האו"ם הקרובה, שתחל בעוד כחודש.

עם זאת, יתכן שכניסתו של דנון לתפקיד תתקל בקשיים. ועד עובדי משרד החוץ הודיע בשבוע שעבר כי הוא מחריף את הצעדים שלו כנגד ההנהלה ומשרד האוצר.

העובדים הודיעו כי במסגרת סכסוך העבודה עם משרד האוצר, לא יינתן סיוע לשגרירים חדשים שאינם דיפלומטים, ובתוכם גם דני דנון, ובין היתר לא להנפיק להם דרכונים דיפלומטיים.

את דנון, שיתפטר מהכנסת, תחליף שרן השכל, שלה איחל היום השר הצלחה בתפקידה.