
הממשלה אישרה הבוקר (ראשון) את תוכנית הפעולה הלאומית לאזור מפרץ חיפה המובילה שורה של צעדים משמעותיים להפחתה של 50% בזיהום האוויר מתעשייה באזור עד שנת 2018.
בחמש השנים הקרובות יושקעו כ 115.5 מיליון שקלים בפעולות לצמצום הפלטות מתעשייה ומתחבורה, זאת בנוסף לתקציב שאושר להקמת מפעל לייצור אמוניה בדרום.
התוכנית כוללת הגברת הפיקוח על התעשייה, עידוד ותמריצים למפעלים למעבר לשימוש בגז טבעי הרחבת הניטור הסביבתי והכפלת הדיגומים של מזהמי האוויר.
בנוסף, לראשונה יוקם "אזור אוויר נקי" ללא רכבי דיזל מזהמים בחיפה, פרוייקטים לסבסוד מסננים מפחתי פליטות לרכבים כבדים מזהמים ומעבר של צי משאיות ואוטובוסים להנעה על גז טבעי .
המשרד להגנת הסביבה יגביר את הפיקוח על התעשייה באזור מפרץ חיפה באמצעות הגדלת הסיורים ובדיקות פתע בארובות המפעלים ויקבעו יעדי פליטה חדשים ל 26 מפעלים גדולים.
תחנות הדלק באזור מפרץ חיפה, האחראיות ל 8% מפליטות מזהמים לאוויר, יחוייבו להתקין ולהפעיל עד סוף השנה מערכות להשבת אדי דלק שיפחיתו את פליטת המזהמים האורגניים הנדיפים. לצורך ביצוע פעולות אלה יקצה המשרד להגנת הסביבה מתקציבו 6 מיליון ש"ח בכל שנה בחמש השנים הקרובות.
בנוסף יוקם צוות בין משרדי שיבחן מה הם החסמים המונעים ממפעלים מעבר לגז טבעי. המפעלים ידרשו להפסיק את השימוש במזוט המזהם ויקבלו סיוע להתחברות לגז הטבעי הנקי. עוד הוחלט על הקמת צוות היגוי בראשות משרד הכללה ובהשתתפות נציגי המשרד להגנת הסביבה לבחינת חלופות לפיתוח התעשייה בחיפה בדגש על תעשיית קלינטק ובכפוף ליעדי הפליטות החדשים והדרישות לצמצום זיהום האוויר.
