רוצים לזכות בארוחה זוגית?

תחרות מתכוני ראש השנה של ערוץ 7 יוצאת לדרך. שלחו מתכון מיוחד ותוכלו לזכות בארוחה זוגית במסעדה.

ערוץ 7 , כ"ג באלול תשע"ה

מנה חגיגית
מנה חגיגית
צילום: תומר בורמד

ראש השנה מתקרב ועימו הארוחות הרבות והבישולים. שלחו למדור המתכונים בערוץ 7 את המתכון המיוחד שלכם לחג ותוכלו לזכות בארוחה זוגית במסעדה.

לשליחת מתכונים לחצו כאן

מדליוני פילה ברוטב ערמונים

רכיבים ל-4 מנות:

800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים

שמן זית

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח גס לפי הטעם 

1 ליטר נוזל בקר משובח מצומצם

1 בצל קצוץ דק

1 שורש פטרוזיליה קצוץ  דק

50 מ״ל דבש דבורים טהור

100 מ״ל יין אדום יבש

2 ענפי טימין

50 גרם מחמאה

1 כף קמח

300 גרם ערמונים קצוצים גס

פירה תפוחי אדמה:

1 ק"ג תפוחי אדמה 

 מלח לפי הטעם

 200 גרם מחמאה

אופן ההכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
  • מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
  • במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
  • מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
  • את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
  • מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
  • בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.
  • מוסיפים כף קמח עד שהוא נבלע ומוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
  • מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה  לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
  • מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.                                            

המתכון באדיבות סומסה למהדרין בכשרות "יורה דעה" שמיטה לחומרא, הרב שלמה מחפוד

רח' ז'בוטינסקי 1 רמת גן.