
ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה המריאו הבוקר (רביעי) מנמל התעופה בן גוריון לביקור רשמי בלונדון.
"אני יוצא עכשיו לפגישה עם ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון. זה בא בהמשך לעשרות שיחות שהיו לי מאז הבחירות עם ראשי ממשלה, עם נשיאים, עם שרי חוץ מעשרות מדינות, שיחות ופגישות, לרבות פגישות עם ראש ממשלת איטליה, ועם מנהיגי ליטא והאיחוד האירופי אתמול", סיפר נתניהו.
בשיחות עם המנהיגים מבקש ראש הממשלה להסביר להם כי ''אירופה צריכה לתמוך בישראל. לא ללחוץ על ישראל, לא לתקוף את ישראל - אלא לתמוך בישראל, שהיא המגן היחיד האמיתי שיש לאירופה במזרח התיכון נגד האיסלאם הקיצוני שגואה.
''אנחנו מוכנים לפעול יחד עם אירופה באפריקה ובמקומות אחרים כדי להילחם באיסלאם הקיצוני, אבל זה מחייב שינוי של גישה, והשינוי הזה ייקח זמן אבל אנחנו ניישם אותו. זה יהיה אחד ממוקדי השיחות שלי עם דיוויד קמרון'', דברי נתניהו.
"הדבר השני הוא שאנחנו צריכים להילחם באיסלאם הקיצוני לא רק בגבולותינו, כפי שאנחנו עושים, אלא גם בתוך שטחנו.
ברגע שאני אחזור אקיים פגישת סיכום לפגישה שכבר קיימתי על תגבור כוחות, על הגברת האכיפה, על עונשי מינימום, על פיצוץ בתי מחבלים מתאבדים, וצעדים אחרים שאנחנו נחושים לעשות כנגד כל מי שמנסה לפגוע בנו מכאן, מתוך הארץ. המדיניות שלי היא אפס סובלנות לטרור, וכך נעשה".
ראש הממשלה ורעייתו צפויים לשוב לישראל ביום שישי, לפני כניסת השבת.
