
הסכמי אוסלו היו אסון מדיני, והתנערות פלשתינית מהם הייתה מיד עם חתימת ההסכם. כך שדה-פקטו אין כאן שום דבר חדש.
הפלשתינים יורדים מסדר היום העולמי, ובכך הם מאבדים את הבמה המרכזית שהייתה להם בעשור האחרון לטובת הטלטלה במזרח התיכון וגל הפליטים שפוקד את אירופה.
הצעד הזה של ביטול הסכמי אוסלו מצד הפלשתינים הוא לא יותר מאשר עוד ניסיון של אבו-מאזן להלך אימים על ישראל בשלל פרובוקציות. וזאת מתוך רצון לעורר את תשומת הלב של העולם שכבר מזמן מיואש מהתהליך המדיני ועסוק בבעיות שלו.
ישראל צריכה להיות נחושה בעמדתה לשמור על אורח החיים התקין של אזורי יהודה ושומרון. אנחנו לא נגיב לכל תעלול או תכסיס פלשתיני בצעדים דרסטיים. שמירה על השקט האזורי היא אינטרס של הרש"פ כמו שהיא אינטרס של מדינת ישראל.
כל צעד של הפלשתינים שיסלים את המציאות ביהודה ושומרון ייענה בתגובה ישראלית שמחויבת קודם כול לביטחון אזרחיה.
המענה לפרובוקציות הפלשתיניות הוא קודם כול חיזוק ההתיישבות ביהודה ושומרון, בד בבד עם תהליך משפטי וחקקיתי שיסדיר את ההתיישבות בחוק הישראלי ובמשפט הבינלאומי.
זו תהיה תשובתנו הציונית למהלכים החד-צדדיים שמנסים לגרום דה לגיטימציה למדינת ישראל. העולם לא מעריך את הניסיונות של הפלשתינים למהלכים חד-צדדיים, ומכיוון שכך ישראל לא צריכה להגיב בהיסטריה לכל איום, אלא לפעול מתוך שיקול דעת ואחריות.
ציפי חוטובלי
סגנית שר החוץ (ליכוד)