צלי בקר של 'צימעס'
צלי בקר של 'צימעס'צילום: דניאל לילה

מצרכים:

נתח כתף בקר נקי משומן, במשקל של כ- 1.5 ק"ג

2 בצלים שלמים מקולפים

2 גזרים שלמים מקולפים

2 תפוחי אדמה שלמים מקולפים

ראש סלרי

ראש פטרוזיליה

קומץ עלי דפנה

½ כפית פלפל אנגלי

שורש חזרת באורך של כ- 4 ס"מ

לפת

קולרבי

שמן לטיגון

פלפל גרוס

מלח גס

הוראות הכנה:

פזרו פלפל גרוס ומלח בצלחת רחבה והניחו את נתח הבשר, שפשפו היטב את התבלינים בבשר.

צקו שמן למחבת רחבה שתכיל את נתח הבשר בנוחות וחממו את השמן. טגנו את הבשר במחבת למשך מספר דקות בכל צד. הוציאו את הבשר מהמחבת והניחו על רשת ל'מנוחה' למשך מספר דקות.

הניחו סיר גדול (פי שלוש בגדלו מנתח הבשר), ומלאו מים עד למחציתו כשהמים חמים אך לא רותחים. הניחו בזהירות את נתח הבשר והביאו לכדי רתיחה. הוסיפו את הפלפל האנגלי והסלרי והמשיכו בבישולם למשך שעה.

לאחר שעת בישול שבה מנקים מדי פעם את הקצף המצטבר, בדקו את הסיר והוסיפו מים חמים במידת הצורך על מנת שנתח הבשר יישאר מכוסה בנוזלים. הוסיפו את כל הירקות והמשיכו בבישול למשך שעה נוספת.

לאחר מכן הוציאו מהסיר את נתח הבשר ואת הירקות. הניחו את הנתח בתבנית ופזרו מסביב את הירקות. צמצמו לחצי את כמות הנוזלים שבסיר וצקו אותם על הבשר.

כעת הכניסו את הבשר והירקות אל התנור מכוסים בנייר כסף למשך חצי שעה נוספת.

הגישו עם חזרת או עם ריבת שזיפים.

בתיאבון!