מתיחות בקואליציה. יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה) תקף היום (חמישי) את שר החקלאות אורי אריאל מהבית היהודי, בשל עליותיו להר הבית שלטענת גפני גורמות נזק מדיני לישראל.
"אני מוחה על זה שהוא עולה להר הבית", אמר גפני בישיבת ועדת הכספים, "אני חושב שאין בזה הגיון מבחינה מדינית, אני חושב שהוא לא מתפקד כשר החקלאות. שיתפקד כשר החקלאות וידאג לארץ ישראל כשר החקלאות ולא בעלייה להר הבית".
גורמים בבית היהודי מסרו בתגובה על הדברים כי "עדיף שבמקום להתעסק בענייני אחרים, חבר הכנסת משה גפני יעסוק במה שהוא יודע לעשות הכי טוב - 'לשנורר'". גפני זעם על תגובת המפלגה ותקף כי "מה שאריאל עשה לחרדים אפילו לפיד לא עשה".
השר אורי אריאל אמר בצהריים לגלי צה''ל כי "המצב שבו יהודים לא יכולים לעלות בנחת להר הבית הוא בלתי מתקבל על הדעת. אמרתי את זה לראש הממשלה בנימין נתניהו".
