
צוותים של זק"א ממשיכים לסרוק בשעות האחרונות את יער סופיה באומן, מתוך תקווה למצוא את הנעדר אמיר אוחנה שיצא להתבודדות בצהרי היום השני של ראש השנה ומאז נעלמו עקבותיו.
חיים וינגרטן, ראש אגף המבצעים של זק"א, אומר לערוץ 7 כי המשפחה בארץ דיווחה לזק"א על ההיעדרות במוצאי החג. "אשתו לא שמעה ממנו, התקשרה לחבר שלו ואז יצרה איתנו קשר. מדובר בחולה במחלה הנפילה ומטבע הדברים כל האופציות עולות. יש חשש גדול לחייו".
לדבריו מדובר ביער עם סכנות רבות, "ביער סופיה יש ביצות ובריכות, זה יער עם שלוחות רבות ויש גם אפשרות שבריונים תקפו אותו או שאולי הוא נחטף, הכל נבדק, לצערנו אין לו טלפון נייד, כל מה שאנחנו יודעים שהוא אמר לחבר החדר שלו בצהרי היום השני של ראש השנה שהוא הולך להתבודדות. כולם מכירים את המקום הזה".
וינגרטן מספר כי לצורך החיפושים מופעלת גם רחפת מיוחדת, "לצערנו קיבלנו את הדיווח במוצאי החג, לאחר ששישים מתנדבים שלנו כבר חזרו לארץ. היינו צריכים להחזיר שישה מתנדבים לאומן, שלחנו לשם את המפקדים הבכירים ביותר עם רחפת משוכללת.
"אנחנו מתפללים שנמצא אותו אבל החשש כבד. עם כל דקה שעוברת זה מדאיג. יש עוד מתנדבים שטסו לשם. כרגע חמישה מפקדים של זק"א ועשרות מתנדבים מרימים כל אבן".