
התיירות החקלאית התפתחה מאוד בעשור האחרון במדינת ישראל, וחג הסוכות שבפתח הוא הזדמנות נהדרת לצאת לטייל, להפעיל ולגבש את בני המשפחה באטרקציות שמזמנים לנו החקלאים.
החיבור הטבעי של האדם עם הטבע, העלייה במודעות הסביבתית והנכונות של החקלאים לפתוח את בתיהם לקהל הרחב, מאפשרים מגוון רחב וחדש של אטרקציות משפחתיות. החל בקטיף עצמי וכלה בייצור עצמי של יין.
במחלקת התיירות של חבל יתיר-הר חברון, החליטו לגייס את חקלאי האזור ולרתום אותם לפרויקט חשיפה של החבל השואף להביא כמאה אלף תיירים לגלות את האזור החבוי והיפהפה.
לאחר ההצלחה בפסטיבל הדובדבנים הראשון שהתקיים השנה, בחרו במחלקת התיירות את חג הסוכות אשר נקרא גם 'חג האסיף' ואשר מסמל את החיבור בין האדם לטבע, כדי לקיים בו אירוע חקלאי נוסף שבו יפתחו בעלי הכרמים והיקבים את שעריהם לציבור הרחב. מה גם שעונה זו של השנה היא הזמן המתאים לבצירת ענבים המשמשים להכנת היין.
פעילויות בציר מהנות לכל המשפחה, לצד מופע שקיעה של חנן בן ארי ביישוב מעלה חבר ועוד שלל סדנאות, סיורים וטיולים.
אז מה בפסטיבל?
- חוויה חקלאית בלתי נשכחת של התנסות מרתקת בייצור יין עצמי, החל מהבציר ועד לבקבוק.
- בסוסיא - בציר עצמי, הגעה ליקב עם הענבים והכנסת הענבים ל"קרשר" - מכונה שמפרידה את הענב מהחרצן, קבלת ערכה לסחיטת הענבים וסינון היין. ביקב ניתן לבצע גם סיור וטעימות יין וליהנות מגלריית מוצרים מתוצרת האזור.
- משם אתם מוזמנים להמשיך לחאן- מאהל אירוח ענק ואותנטי בו הילדים יוכלו ליהנות מסדנאות לכל המשפחה: הכנת פיתות, ריבת ענבים, סלט ענבים, עיצוב בקבוקי יין, מכירת שתילי גפן, סדנאות יצירה ועוד...
- ביער יתיר- ביום שלישי, ניתן לבצור ענבי מאכל וכן ליהנות מטיולי השטח בין הכרמים אשר ביער וכן לרכוש ענבי מאכל יין שמן זית ועוד...
- בשדה כלב- מלבד הבציר המשפחתי תיערך סדנה לחובבי יין להכנת ויישון יין.















