הר הבית הבוקר
הר הבית הבוקרמשטרת ישראל

משרד החוץ שלח לנציגים הדיפלומטיים של ישראל ברחבי העולם הנחיות היום (ראשון), ערב חג הסוכות מהן עולה שבמערכת המדינית צופים שגם מחר, חג הסוכות, יהיו התפרעויות של ערבים בהר הבית.

המסמך נועד כדי לאפשר לשגרירים ולקונסולים, ליזום שיחות בנושא המהומות בהר, ולהציג את הגירסה האמיתית לאירועים, ונכתב בו כי יש לקיים את התדרוכים עם הדיפלומטים הזרים, "בפרט על רקע הערכות שמחר ייתכנו אירועים נוספים".

בישראל מבקשים מהנציגים בעולם להבהיר למקביליהם כי נעשו מאמצים רבים ללכת לקראת המוסלמים, והוסרו הגבלות על המתפללים במסגד אל-אקצה, שהיו נהוגות עד לחג הקרבן.

עוד מבקשים מהנציגים לספר כי "ההקלות נוצלו לרעה ע"י המתפרעים כדי לעלות להר, ללון בלילה בתוך המסגד ולצאת הבוקר להתפרעויות".

בישראל מציינים כי הכוחות שהדפו את המתפרעים לא נכנסו למסגד, ולא התירו למי שאינם מוסלמים להיכנס לשטח ההר, בתיאום עם הוואקף ועם השלטון הירדני.

הנציגים בעולם גם קיבלו תמונות של האירועים, כדי להבהיר שהמשטרה ניסתה להדוף התנהגות אלימה, ולא יזמה אלימות מצידה.