
המאבק המתפרעים בירושלים צפוי לעלות מדרגה ויכלול צווי מעצר מנהליים למובילי המהומות. כך דיווח הערב ערוץ 2.
על פי המידע שיש לשב"כ ולמשטרת ירושלים, הגרעין הקשה של המתפרעים מונה בין 30 ל-50 צעירים ערבים.
בדיווח נאמר כי ההסתה וההכוונה בכל הקשור לנעשה בהר הבית מגיעים בעיקר מכיוון הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית ובקרוב יקיים ראש הממשלה נתניהו דיון מיוחד בדרכי הפעולה מול התנועה.
נציין כי בשעות הבוקר נאלצו כוחות גדולים של משטרת ירושלים להיכנס לרחבת הר הבית לאחר שעשרות ערבים התבצרו במסגד אל-אקצא כשהם חמושים באבנים, בקבוקי תבערה וזיקוקים.
במסגרת המאבק עשתה היום המשטרה לראשונה שימוש במתקן נייד שנועד לחסום את דרכם של הפורעים שמתבצרים במסגד. המתקן נבנה על פי מידות דלת הכניסה למסגד, דרכה נוהגים המתפרעים להשליך חפצים לעבר הכוחות. המתקן עצמו בנוי מלוחות זכוכית אקרילית (פרספקס), הוא מתקפל וניתן לשנע אותו על גלגלים ממקום למקום.