
המשטרה הפדרלית בקנדה הגישה כתב אישום חמור נגד פרח מוחמד שרידון, תושב קלגרי בן 22, שהפך לטרוריסט החבר במדינה האסלאמית של דאעש.
שרידון עזב את קנדה ב-14 במרץ 2014 והצטרף לשורות המדינה האסלאמית בסוריה. באחד הדיווחים נטען, כי שרידון נהרג, ואולם חקירת גורמי המודיעין העלתה כי הוא חי ומוסיף להיות פעיל בשורות דאעש.
נגד שרידון הוצא צו מעצר ארצי, וכן שמו הועבר לרשימת המבוקשים של אינטרפול. כתב האישום שהוגש נגדו כולל סעיפים על הצטרפות ופעילות במסגרת של ארגון טרור, הסתה לביצוע פיגועי טרור וגיוס כספים עבור דאעש, והשמעת איומים לפגוע בקנדה ובארה"ב.
בקלטת וידאו נראה שרידון קורע ושורף את דרכונו הקנדי וקורא לבצע פיגועי טרור. בחשבון בטוויטר שלו כתב שרידון בין היתר: אנו מתכננים להרוס את ישראל בקרוב, בינינו לבין היהודים קיימת החרב,עריפת ראשי השיעים זה דבר נפלא.