ראש העיר ירושלים ניר ברקת שהשתתף היום (שלישי) בכנס "פרלמנטרים למען ישראל" במלון ממילא בבירה, התייחס להתפרעויות הערבים בעיר העתיקה וקרא ליהודים להמשיך לעלות לרגל בחג הסוכות.
"לצערנו הרב זה נובע מהסתה של הרשות הפלסטינית ושל התנועות האסלאמיות שמעוררות הרבה מאוד פרובוקציות לקראת החגים היהודיים", אמר ברקת לערוץ 7.
"הדרך היא להתמודד עם הפרובוקטורים ולא לאפשר לאלימות להשיג שום הישג", הסביר ראש העיר והדגיש: "אני סומך על המשטרה שלא תאפשר לאלימות להתרחש על הר הבית. צריך סבלנות וצריך נחישות".
לדבריו יש לתפוס את הגרעין הקשה של המתפרעים ולהחזיר את השקט לירושלים. "הם צריכים לשלם את המחיר", הדגיש ברקת והביע תקווה שפעילות המשטרה לצד הקשחת החוק נגד המתפרעים יעשו את שלהם וירגיעו את גל הטרור.
"אני רואה מאות אלפים שמגיעים לעיר, נמשיך לחגוג וניתן למשטרה לעשות את עבודתה", הוסיף ראש העיר ירושלים והבהיר כי "זכותם של היהודים לעלות להר הבית. הזכות הזו תישמר וכמו שמשטרת ירושלים לא תאפשר לפרובוקטורים ערבים באמצעות אלימות לשנות את הסטטוס קוו כך היא תאפשר לאנשים להמשיך לעלות להר".
בשעות האחרונות אירעו בעיר העתיקה כמה וכמה תקריות של יידוי אבנים לעבר יהודים, ומספר ערבים נעצרו - רובם בני נוער. בחברון נפצעה תיירת באורח קל מאבנים שיידו ערבים סמוך לחסם שוטר. היא טופלה על ידי צוותי רפואה ופונתה לבית חולים בירושלים.
בבוקר עצרה המשטרה שתי נשים ערביות בחשד שהתפרעו בעיר העתיקה במהלך החג. אחת מהן היא תושבת העיר העתיקה והשנייה תושבת כפר עקב שבצפון ירושלים.
הנשים שמורחקות מהר הבית בשל פעילותן להפרת הסדר במקום נלקחו לחקירה במרחב דוד. במשטרת ירושלים רואים בחומרה את האירועים וצפויים מעצרים נוספים.
מעצר הנשים מתרחש על רקע התיעוד שהתפרסם ברשתות החברתיות ובו נראים אב ובניו שעשו את דרכם לכותל המערבי וחטפו אבנים, מקלות וקללות מנשים ערביות. נציין כי לא ידוע על כל קשר בין הנשים שנעצרו לנשים שמופיעות בסרטון.
